Altınköşk Salonunda düzenlenen toplantıda açılış konuşmasını yapan Güneyköy Mahallesi Muhtarı Süvari Şeref, “Bu toplantıda hem mahallemize yaptığı hizmetlerden dolayı Belediye Başkanımıza teşekkür etmek istedik hem de sorunlarımızla alakalı olarak istişareler yapalım dedik. Mahallemize çok önemli hizmetler yapıldı. Mevcut sorunlarımızın çözümü içinde gayret gösteriyoruz” şeklinde konuştu. Daha sonra söz alan AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu, “Öncelikle Belediye Başkanımıza yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Hizmet olarak Trabzon’un 18 ilçesi arasında en üst seviyelerdeyiz. Güzel çalışmalar yapıyoruz. İnşallah bundan sonra da halkımızın beklentilerine karşılık vererek hizmetlerimize devam edeceğiz” diye konuştu 

Herkese Eşit Hizmet

 “Öncelikle bu organizasyonla bizi sizlerle buluşturan başta muhtarımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” sözleri ile konuşmasına başlayan Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, “Bizler 30 Mart 2014 tarihinde yola çıkarken; “Vakfıkebir’de asfaltlanmamış veya betonlanmamış grup yolu kalmayacak” dedik.  Geldiğimiz noktada Vakfıkebir Belediyesinin yol ağında olan grup yollarının yüzde 90’ının betonlandığını veya asfaltlandığını görüyoruz. Büyükşehir Belediyemizle 2015 ve 2016 yılında kırsalda ciddi bir çalışma yaptık. 2017 yılında yeni Büyükşehir Belediyesi yasasıyla oluşan kaynak probleminden dolayı aynı hızla devam edemedik. Buna rağmen Büyükşehir Belediyemiz imkanlarını zorlayarak Vakfıkebir’e olduğu gibi tüm ilçelerimize hizmet etmeye çalışıyor. 

Vakfıkebir Belediyesi olarak insanımızın arzu ettiği hizmetleri sunma gayreti içerisindeyiz. Her attığımız adım vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda olmuştur. Hizmetin hızını ve kalitesini artırdıkça isteklerin bireyselleştiğini görüyoruz. Birinci önceliğimiz toplumsal hizmetlerdir. Bireysel hizmet noktasında, vatandaşlarımıza önceliklerimizi anlatıyor, duruşumuzu onların takdirlerine bırakıyoruz. Halkımızın her türlü talebine cevap vermek için çok çalışıyoruz. Elbette bizimde gücümüzün yetmediği şeyler olabilir. Bu konuda da vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz. Hiçbir zaman vatandaşımızın yüzüne söyleyemediğimizi arkasından söylemedik. Bundan sonra da şeffaf bir şekilde herkese eşit hizmet götürme gayreti içerisinde olacağız.” şeklinde konuştu.   

Vakfıkebir’in Geleceğini Planlıyoruz 

Seçim öncesi vaat edilen projelere de değinen Başkan Muhammet Balta, “Yola çıkarken 45 projeyle halkımızın karşısına çıktık. Bu 45 projemizin 35’ine dokunduk, bir kısmı bitti, bir kısmı devam ediyor. 45 projeden hariç projelerde ortaya koyduk. Sahilde neden bir şey yapılmıyor? Diye soruluyor. Sahilimizde yasal bir alt yapı yoktu. Dolgu İmar Planımızı Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinden onaylatarak bakanlığımıza sunduk. Eksiklerini tamamlayarak kısa süre içerisinde bakanlıktan da onaylatıp hem mevcut dolguları hem de yeni 550 dönümlük dolgu alanını halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.   “Herkesin değişmesi gerektiğini söylediği Vakfıkebir’i değiştirmek, geliştirmek için çalışıyoruz” diyerek sözlerine devam eden Başkan Balta, “İlçemiz için bir hayal kuruyoruz. Ama hayalperest davranmıyoruz. Hayallerimizi gerçekleştirmek için plan ve program yapıyoruz.  Vakfıkebir’in İmar Planını yaparken adil bir planlama yaptık. İmar planı yapmak istiyorsanız yasal olarak da bir karşılığı var. Nüfusa göre planlama yapmak zorundayız. Kentsel dönüşüm mağduriyet değil, nitelik üretir. Mümkün olduğu kadar gelecekte bu şehrin yaşanılabilir bir şehir olması için gayret gösteriyoruz. Amaç 50 yıldır değişmeyen Vakfıkebir’i değiştirmektir. Bu değişimi ilçe halkımızla birlikte ele ele vererek gerçekleştirebiliriz.” dedi.  

Su Şebekesi Değişecek 

Başkan Muhammet Balta, “Biz hep şunu söyledik; “Vakfıkebir’in bugününe değil, yarınına, geleceğine talibiz”. Altyapı problemlerini çözerek üstyapı yatırımlarını yapmak istiyoruz. İlçemiz içerisindeki su şebekesi eskimişti. Bunun yenilenmesi için gayret gösterdik. 20 milyon TL’lik bir yatırım yapılacak. Buda ilçemizin her noktasında kazı yapılacağı anlamına geliyor. Yık yap olmasın, kaynaklarımıza yazık etmeyelim diyoruz. Eleştiriye kapımız sonuna kadar açıktır. Günümüz de sosyal medya uzmanları oluştu. Şahsım için değil, temsil ettiğim makamın onuruna leke getirecek hiçbir davranışa izin vermedik, vermeyeceğiz. Bana yapılan her saygısız davranış temsil ettiğim makama, ilçemin tüm insanlarına yapılmış olarak kabul ediyorum. Eleştirmek başka bir şey hakaret etmek başka bir şeydir. Kurumsal yapısıyla, öz kaynaklarıyla, kişiye bağlı olmayan bir Vakfıkebir Belediyesi oluşturma gayretindeyiz. İnsanlarımız bizlere güvendi, destek verdi, çok ciddi bir sorumluluk taşıyoruz. Hizmet ederken sadece sizlere değil, bizi Yaratan Yüce Allah’a da hesap vereceğiz düşüncesini hiçbir zaman aklımızdan çıkarmıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı. 

Editör: TE Bilisim