Bafra’nın, Doğanca Mahallesi’nde yapılan açılışa, DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu,  Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Başkanlığımız uzmanları ve vatandaşlar katıldı.

“Tarım bizim her şeyimiz”

DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, “DOKAP önce ilk 2 sene bölgemize ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak ve bölgemizde yaşayan 4 milyonu aşkın insanımızın gelir düzeyini arttıracak, yaşam kalitesini yükseltecek olan ne tür proje varsa bütün hepsini birer birer irdelemiş ve bunları proje haline getirmiştir. Onlardan bir tanesi olmazsa olmaz diyerek bölgemizin en başa tarımım koyduk. Tarım bizim her şeyimiz. Tarımı düşünmemek, kırsal kalkınmayı düşünmemek, kırsal kalkınma ile ilgili yatırım yapmamak bir ülkenin kalkınmasını engelleyen en büyük engeldir” diye konuştu.

“Büyük mücadelenin askerleriyiz”

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise, “DOKAP sadece yol alt yapısı olarak 15 milyon TL katkıda bulunmuş, onun dışındaki üretime dönük ve özellikle kırsal kalkınmanın teşvik edilmesine dönük verdikleri bütün katkılar için kendilerine teşekkür ederim. Onlar da bir bölge idaresi başkanı olarak Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla hareket ediyor. Sonuçta bir büyük mücadelenin askerleriyiz. Bu büyük mücadele kalkınma mücadelesi. Türkiye bundan 15-18 sene önce bundan 3 katı daha fakirdik. Türkiye 15 senede 3 katı kadar zenginleşti” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol tarafından Damızlık Manda Üreticileri Birliği Süt Toplama Merkezinin açılışı yapıldı. Açılışın ardından 15 çiftçiye 500 litre soğutma tankı ve 4’lü otomatik sağım makinesi verildi. Konuklara yapılan manda sütü ikramı ile açılış son buldu.
 

Editör: TE Bilisim