AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Ülkemizin geleceği çocuklarımızı daha iyi yarınlara hazırlamak üzere başlayacak olan yeni eğitim-öğretim yılının herkese hayırlı olmasını dileyen Milletvekili Balta mesajında şu ifadelere yer verdi; “Sevgili Öğrenciler; başarı, birden çok faktöre bağlı olarak ulaşılabilen bir olgudur. Başarıya ulaşmada; sorumluluk duyma, planlı çalışma, kararlı olma ve kendine güvenme başarının olmazsa olmazlarıdır. Zararlı alışkanlıklardan kaçınınız. Sizler eğitimin temel yapı taşlarısınız. Eğitim-öğretim alanında yapılan her türlü fedakârlık, çaba ve yatırım, sizler içindir. Sizler başarılı oldukça, bizler de mutlu ve huzurlu olacak, geleceğimize güvenle bakacağız.

Değerli öğretmenlerimiz; Çocuklarımızı ve gençlerimizi ne kadar iyi yetiştirebilirsek, onlara ne kadar çok imkân sunabilirsek, ülkemizin yarınları da o kadar parlak olacaktır. Eğitimin temel hedefi, sağlıklı, çalışkan, üretken, araştıran, soruşturan, yorumlayan ve ahlaklı bireyler yetiştirmektir. Çocuklarımızı ve gençlerimizi bu özelliklere sahip, vatanımıza, milletimize, en önemlisi kendilerine yararlı bireyler olarak, geleceğe hazırlamak bizlerin vazifesidir. 

Bizlerde AK Parti olarak geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ve gençlerimizin çağın gereklerine uygun olarak ve fırsat eşitliği içinde en iyi şekilde yetiştirilmesi hususunda büyük bir çaba içerisindedir. Bütçeden en büyük payı eğitime ayırmak suretiyle eğitim sistemimizi çağın gerektirdiği bir yapıya kavuşturmak için tarihi adımlar atılmış, okul öncesi eğitimden üniversiteye kadar, çocuklarımızın ve gençlerimizin çağın gereklerine uygun olarak en iyi şekilde yetiştirilmesi için eğitim alanındaki ihtiyaçlarımızı karşılayacak tarihi reformlar hayata geçirilmiştir. Yine eğitim alanında gerekli altyapı hizmetlerinin ve fiziki imkânların artırılması için gerekli çalışmalar devam etmekte olup, yeni ve aydınlık Türkiye yolunda, çocuklarımızı ve gençlerimizi yarınlara en iyi şekilde hazırlama kararlılığı ile çalışmalar hız kesmeden devam edecektir.

Bu duygu ve düşünceler ile Öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve eğitim camiasına başarılar diliyor, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının sağlık, mutluluk, huzur ve başarılarla dolu geçmesini temenni ediyorum.”
 
Editör: TE Bilisim