Merkez Mahalle'de yaşayan Şahiner, 17 yaşındayken gerçekleşen bir kaza sonucu sol gözüne gelen mermi saçması sonucu her iki gözünde de görme yetisini kaybetti. Olaydan kalma yüzünde 18 saçmayla yaşayan Şahiner, hayata küsmek yerine daha da sıkı sarılarak normal vatandaşların yaptığı hemen her işi hatta daha fazlasını yapıyor.

Kendisinden 20 yaş küçük kardeşiyle birlikte hayatını köyde devam ettiren Şahiner, aynı zamanda yanık sesi ve besteleriyle de biliniyor.
Haline sürekli şükreden Şahiner, görme engeline rağmen gençliğinde ormana gidip tomruk kesip hayvanlara yükleyerek getirdiğini, ekin biçtiğini fakat yaşlanınca bu işleri daha yapamadığını söyledi.

“Türkiye genelinde çok sayıda doktor gezdim”

Başından geçen kazanın ardından yol olmaması nedeniyle salla Torul’a, oradan da Gümüşhane’deki hastaneye götürüldüğünü kaydeden Şahiner, o olayı şöyle anlattı: 

“Gümüşhane’de İbrahim Topaloğlu diye bir doktorumuz vardı. Göz doktoru değildi. Ambulansla Trabzon’a gittim ve orada bir hafta yattım. Sağ gözüm hafif ışık almaya başladı ama olmadı. Türkiye genelinde çok sayıda doktor gezdim. En sonunda İstanbul’da ameliyat oldum orada sağ gözümdeki ışığı da kaybettim.”

“Ev işlerine, köy işlerine yardım ettim, ekin biçtim, arkadaşlarımla gezdim”

Tüm umutları bittikten sonra köyüne dönüp anne, babası ve kardeşleriyle yaşamaya başlayan Şahiner, görmemesine rağmen onlara ev işlerinde, köy işlerinde hep yardım etti, arkadaşlarıyla normal bir şekilde gezip çalıştı. Hatta her hafta arkadaşlarıyla köyden 30 kilometre uzaklıktaki Torul’a gidip geldiğini kaydeden Şahiner, “Gençliğimde çok çalışırdım ama şimdi yaşlandım. Eskiden ormana oduna giderdim. Tomruk yapar, hayvanlara yükler gelirdik. Ekin biçerdim. Ama şimdi yapamıyorum” dedi.

“Herşeyi tahmin ederek yapıyorum”

Görmemesine rağmen tüm bu işleri nasıl yaptığını açıklayan Şahiner, “Herşeyi tahmin ediyorum, el ayarıyla anlıyorum. Elimden geçirince gözümle görmüş gibi geliyor bana. Hala keser sapı, balta sapı yaparım. 3-5 sene öncesine kadar sapan yapardım” diye konuştu.

“Devlete Allah keder vermesin”

Allah’tan bütün engellilere şifa vermesini dileyen Şahiner, devlet kendisine engelli maaşı verdiğini bir de kendisine baktığı için gelinine bakım parası verdiğini belirterek, “Devlete Allah keder vermesin. Biz devletimize, bayrağımıza güveniyoruz” ifadelerini kullandı.

Şahiner, en büyük pişmanlıklarından birisini de şöyle açıklayarak, konuşmasını sonlandırdı:
“Görme engelliler için kurs vardı gitmedim. Keşke gitseydim pişmanım şimdi.”
 

Editör: TE Bilisim