Trabzon Avrasya Pazarı Esnafları Koruma Derneği Başkanı Muzaffer Beşinci ve Pazar esnafı yeni yapılan Pazar yeri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Beşinci yaptığı açıklamada, “Sahil Projesi kapsamında yapılan Cami nedeni ile taşınıyor Avrasya Pazarı. Bize de geçici olarak Cemal Kamacı’nın yeri verildi. Giriş ve üst katı hazırlanıyor. Sıkıntıları oldu ama katlanmak gerekiyor. Belediye oraya 1 Milyona yakın bir masraf yaptı oraya. Bizimde 600 bin civarında bir harcamamız mevcut. Güzel bir yer yapmaya çalışıyoruz. Esnafın taşınma konusunda endişeleri oldu. Şimdi esnafımız da biz buraya geçeriz, iş yaparız durumu oluşmaya başladı. Kamuoyunda olumlu tepkiler aldık. Dükkanlar güzel yapıldı. Sosyal donatı alanları yapıldı. Ay sonu taşınmayı planlıyoruz” dedi.
 
Daha İyi Olmasını Bekliyoruz
 
Avrasya Pazarında esnaf olarak çalışan Metin Danışmaz, “Yeni pazarın esnaf olarak bizim açımızdan daha iyi olmasını bekliyoruz. Hepimiz açısından hayırlı olsun. Burada her yer kapalı. Ulaşım zor oluyor. Vatandaşlar gelmekte zorlanıyor. Oraya mecbur taşınıyoruz” ifadelerini kullandı. 
 
Zor Olacak
 
Saffet Okur açıklamasında orada esnafın zorlanacağını ifade ederek “Orası 2 kat. Üst kata çıkmak için alt kattan uzun süre dolaşacaksın. Mal taşımak zor olacak. Üst kattaki tezgahların mağdur olacağını düşünüyorum. Burada kalsaydık daha iyi olurdu. Yıllardır buradayız. Orada üst kata yol vermiyorlar. Vatandaş içinde bizim içinde zor olacak bir makineyi üst kata taşımak için uzun süre dolaşacağız. Buna acil çözüm üretilmeli” şeklinde konuştu.
 
Park Sorunu Var
 
Esnaflardan Aykut Eren yeni yapılan Pazar yerinde esnafın park sorunu yaşayacağına vurgu yaparak “Biz orada geçiciyiz. Park sorunu olacak. Vatandaş orada problem yaşayacak. Gelse arabasını park edeceği bir alan yok. Orası buradan daha sıkıntılı olacak. Oradaki sorunların çözülmesini umut ediyoruz” diye konuştu.
Sonay ÇALUK
 
Editör: TE Bilisim