Toplantıya, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Türkiye Esnaf Kefalet Kooperatifi Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Bölge Birliği Başkanı Murat Gümrükçüoğlu, Çaykara Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı M.Savaş Dündar, Çaykara Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Şükrü Aydın, Uzungöl’deki Turizmciler ile Çaykara esnafı katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Çaykara Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı M.Savaş Dündar,Uzungöl’de ve Çaykara’da esnafın birçok sorunlarının olduğunu belirterek,” Dört aylık esnaf kefalet Odası yönetim kurulu başkanlığı dönemimde tüm esnaflarımızı kucaklamak için gayret sarf ettik. Kefalet Kooperatifimiz esnafımızın bir hastanesi olduğunu defalarca söyledim. İflas eden esnafımızı yeniden hayata tutunmak için kredi verdik. Elimizden geldiğince tüm esnafımızı yerinde inceleyerek sorunlarını dinledim. Dört aylık dönem içinde 9 milyon lira esnafımıza kredi verdik,” ifadesini kullandı.

Çaykara’nın Bir Özelliği Var

Esnaf ve sanatkârlar olarak kredi finansman yönünde eksikleri tamamlayan Türkiye çapında bir kuruluş olduklarını ifade eden, Trabzon Bölge Birliği Başkanı Murat Gümrükçüoğlu, Türkiye çapında 36 milyar liralık bir kredi kullandırıldı. Bunun bir milyar lirası bizim bölgemizde kullanılıyor. Şu anda 10 milyon liralık bekleyen her an esnafımızın emrinde olan bir para var. Talep edilmesi halinde en güzel şartlarda esnafımıza ulaştırılacaktır.Uzungöl turizmini cani gönülden destekliyoruz. Uzungöl’e gelen turistler Trabzon’a ve ülkemize büyük katkı sağlamaktadır,” dedi.

Belediye Olarak Esnafın Yanında Olduk

Kendisinin bir esnaf olduğunu söyleyen Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, “yerel yönetim olarak tüm esnaf arkadaşlarımızın yanında olduk. Geçmişteki 5 yıllık icraat dönemimizde belediye yönetimi olarak esnafımızla hiçbir zaman karşı karşıya gelmedik. Ne istediyseler onu yaptık. Küçük esnafımız ve sanatkârımız bizim değerlerimizdir. Bundan sonrada belediye olarak onların destekçisi olacağız,” dedi.
Kemal ÇUMAN
 
Editör: TE Bilisim