Orman ve Su İşleri Bakanlığı, bölge insanını ve bölgenin toprağını muhtemel taşkın ve zararlardan korumak için yeni büyük projelere imza atıyor.

1.500 mm yağış değeri ile ülkemizde en çok yağış alan ve arazi yapısı sebebiyle sık sık doğal afetlere maruz kalan Rize’de inşa edilen taşkın koruma tesisleriyle muhtemel taşkın riskine karşı insanımızın ve toprağımızın korunması hedefleniyor. 370 milyon TL’ye mal edilmesi planlanan toplam 25 adet taşkın koruma tesisinin tamamlanmasıyla birlikte 8 ilçe, 29 köy, 18 mahalle ve 4.490 dekar arazi taşkın risklerinden korunmuş olacak. 

Zararlara Karşı Koruyacağız

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu yerleşim yerlerini muhtemel taşkın zararlarına karşı korumak gayesiyle büyük bir seferberlik içinde olduklarını vurgulayarak şunları söyledi: “Aldığı yağışlar ve arazi şartları sebebiyle Rize’de taşkın afetlerine maruz kalan bir şehrimiz. Muhtemel taşkın zararlarının önüne geçmek gayesiyle burada 25 adet taşkın koruma tesisinin yapımına devam ediyoruz. İnşa ettiğimiz bu tesislerle hem insanımızı hem de toprağımızı taşkın zararlarına karşı koruyacağız. Taşkınla mücadele için bugüne kadar nasıl gayret göstermişsek bundan sonrada aynı gayreti göstermeye devam edeceğiz.” diye açıkladı. Bu haberdeki fotoğraflar, Ardeşen ilçesinde yapılan taşkın korumalarının havadan görüntülerdir. 
 

Editör: TE Bilisim