Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Altaş danışmanlığında doktora öğrencileri Recep Çakmak ve Yahya Danayiyen'in tez çalışmasında, "Güneş Enerjisinden Beslenen Ev ve Şebekelerde Enerji Verimliliğinin Arttırılması" konulu AR-GE projesi hazırlandı. 

Doktora öğrencileri Çakmak ve Danayiyen ile yüksek lisans öğrencisi Sibel Çevik ve Ahsen Ulutaş'ın da katıldığı ve prototipi hazırlanan projeyle tüketicilerinin elektrik faturası tutarının düşürülmesi, dağıtım şebekesindeki kayıpların azaltılması ve şebekenin ömrünün uzatılması hedefleniyor. Prof. Dr. Altaş, yaptığı açıklamada, yenilenebilir enerji kaynakları ve elektrik sistemleri üzerine araştırmalar yaptıklarını söyledi. 

Hem dünyada hem de Türkiye'de yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretiminin arttığını belirten Altaş, doktora tezi kapsamında TÜBİTAK destekli, 300 bin lira maliyetli "Güneş Enerjisinden Beslenen Ev ve Şebekelerde Enerji Verimliliğinin Arttırılması" projesi hazırlandığını anlattı. Proje kapsamında evlerin çatıları ve güneşe bakan cephelerinin güneş panelleriyle kaplanacağını, böylece konutların hem tüketim hem de üretim yapacağını ifade eden Altaş, "Bu projeyle üretim yapan tüketiciler de olacak. Evinin yapısal özelliğine bağlı olarak duvarına ya da çatısına konulan panelle ürettiği elektriği, tüketmezse elektrik şebekesine satabilecek. Böylece tüketici, üretici olarak para kazanabilecek." dedi.
 
Editör: TE Bilisim