Trabzon Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Akçaabat’ta yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Ortamahalle’de turizmi daha üst seviyeye taşımak amacıyla mahalle sakinleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı da konuşan Başkan Türkmen, “Belediye olarak Ortamalle’yi şehrimize kazandırmak adına mahallede bulunan binaları satın alıp restore etmek suretiyle burada yaşayan mahalle sakinlerine örnek olduk, öncülük ettik. Belediyenin yaptığı binaları örnek alarak Ortamahalle’de yaşayan herkesin de evine sahip çıkmasını restore etmesini ve gelen turistlere buraları açmasını isterim. Buradaki tek amacımızın mahallenin kazanması, mahalle sakinlerinin kazanması ve Akçaabat’ın kazanmasıdır” dedi. İşte Türkmen’in o açıklamaları:
 
Herkesle Paylaşmalıyız
 
Bu güzellikleri değerlendirip herkesle paylaşmalıyız. Akçaabat için projesini hazırladığımız, yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirmeyi planladığımız ve ikinci istasyonun da Ortamahalle’de olacağı teleferik projesi, mahalleyi daha faal hale getirecek. Bizler, turizm açısından daha da canlanacak olan mahallemizde gelen turistlerin taleplerine karşılık verebilmek için daha çok çalışmalıyız. Herkesle işbirliği yapıp bu doğrultuda mahallemizi bu sezon daha farklı bir çehreye kavuşturmalıyız. Akçaabat, sanayide çok avantajlı değil. Sanayinin gelişebilmesi için buna uygun, geniş ve ucuz arazilere ihtiyaç var. Ancak, bizim arazilerimiz dar. Konum itibariyle kalabalık nüfuslu tüketim merkezlerine uzağız. Bunlara rağmen yine de sanayiden vazgeçmiyoruz, yakasını bırakmıyoruz. Bu doğrultuda Şinik Organize Sanayi Bölgesi’nin Akçaabat’a büyük katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum.
 
Milliyeti Değil Memnuniyet Önemli
 
Toplantıya katılan ve burada konuşman yapan Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu ise, turizmde önemli olan tek unsurun turistin milliyeti değil memnuniyeti olduğunun altını çizdi. Ana yollara sapa konumda olan birçok bölgenin; vatandaşların, kadınların, gençlerin çalışmalarıyla, güler yüzlü hizmetleriyle, hoş sohbetleriyle turistlerin ve turist rehberlerinin uğrak noktası haline geldiğinden bahsetti. Ayvazoğlu, “Turizmi geliştirirken kültürümüze de sahip çıkmalıyız. Bir bölgede, turizm merkezinde kültür yoksa turizm de yoktur. Kültürümüze sahip çıktığımız ölçüde kültürümüz, her zaman gelişerek aktarılmaya yaşatılmaya devam edecektir. Memnuniyeti sağlayacak bir altyapıyı, kültürel altyapıyı birlikte inşa ederek güçlendirip turizme kazandırmalıyız” dedi.
 
Editör: TE Bilisim