AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği’nin(TSİAD) fındığa dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak ve tanıtımına katkı sağlamak amacıyla sosyal medyada #DünyanınFındığıBurada hasthagı ile başlattığı kampanyaya destek verdi. Bütün sivil toplum kuruluşlarını TSİAD’ın bu kampanyasını desteklemeye ya da milli ürünümüz fındığın tanıtımına katkı vermek, değerine değer katmak için çalışmalar yapmaya davet eden Cora, “Fındık; talebelerin okul harçlığı, yeni gelinlerin çeyiz sandığıdır. 

Mehmetçiğin çarşı izni, Fadime Nenenin hac farizasıdır. Kısacası fındık; Okul yolu, mürüvvet yolu, asker yolu, hac yoludur. Fındık; kabuğundan fazlasını doldurur” dedi.

Şimdi Sıra Onlarda

Hükümet olarak gereğini yaptıklarını ifade eden Cora, “Üretici bahçeye inmeden muhalefetin bile hayallerinin/beklentilerinin üzerinde herkesi memnun eden bir fiyat açıkladık.Şimdi sıra üreticide, tüccarda, ihracatçıda...Hasat, harmanlama ve satılma ve ihracat süreçleri iyi yönetilmeli.Üretici zamanında toplamalı, iyi kurutmalı, rutubetsiz ortamlarda saklamalı, fındığına sahip çıkmalı.Tüccar ve ihracatçı da üreticinin emeğine saygı gösterilmeli, milli ürünümüze hak ettiği değeri vermeli.Katma değeri en yüksek ürünümüzü Dünya pazarlarında yerini büyütmek ve söz sahibi yapmak için projeler üretmeli.Fındığımıza el ele sahip çıkalım. Değerine değer katalım.Dünyanın fındığı burada” şeklinde konuştu.

Yol Medeniyet Göstergesidir

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete sokulan ve İstanbul – İzmir arasını 8 buçuk saatten 3 buçuk saate düşüren yeni Otoyolun açılış törenine katıldı. Tarihe tanıklık ettiklerini ifade eden Milletvekili Salih Cora, “Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete sunulan Bursa Devlet Hastanesi ve İstanbul-İzmir otoyolunun açılış törenine katıldık. Bu yol ile ülkemizin son dönemlerdeki reform niteliğindeki en önemli yatırımına imza attık. İstanbul - İzmir arasını 8 buçuk saatten 3 buçuk saate düşüren otoyolumuz hem zaman tasarrufu, hem de yakıt tasarrufu sağlamaktadır. Bu yol sayesinde turizm ve sanayi de hızlanacaktır” şeklinde konuştu. “Yol medeniyetimizin ve egemenliğimizin göstergesidir” diyen Cora şöyle devam etti: 

“AK Parti yaptığı yollarla ve millete dokunan projeleriyle gönüllere girmiştir. Ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkesten Allah razı olsun.”
Editör: TE Bilisim