Trabzon’da vatandaşlara hitap eden İnce; “Lafı peşin söyleyeyim. Allah’ın izniyle, milletin isteği ile 24 Haziran’da Cumhurbaşkanı olduğumda Trabzon’a 2 sözüm ver. Birincisi; fındık 15 lira, İkincisi; o fındık bahçelerinizi orman deyip elinizden aldılar ya o tarlaları size geri vereceğiz söz” dedi.
 
“Hemşerimle anlaşamıyoruz”
 
İnce burada yaptığı açıklamada; “Hemşerimle bu aralar anlaşamıyoruz. Bugün artık bilişim şirketleri iletişim şirketleri öne geldi. Ben bunları anlatırken ikide bir bana laf söylüyor. Bende mecburen cevap vermek zorunda kalıyorum. Onlardan birisi şu; ben dedim ki Partiyi kurmadan önce Fetullah Gülen’e gidip icazet aldın mı? O da bana dedi, “ispatlamazsan namertsin”. Bende diyorum ki İspatlamazsam namerdim” ifadelerini kullandı.
 
“24 Haziran’dan Sonra Anlatacağım”
 
İnce açıklamasında; “Bende şu soruyu soruyorum? Kiminle gittiğini biliyorum. Bana bunu söyleyen kişi seninle birlikte giden kişi. Beraber gittiniz, ama ona zarar verirsin biliyorum. Şimdi aranız bozuk. Zaten yanında kim kaldı ki yola çıktığın” diyerek şunları kaydetti; “o günlerde beraber yanından ayrılmayan kişi bana dedi ki biz beraber gittik. Şimdi ben onu korumak pahasına söylemiyorum. 24 Haziran’dan sonra tümünü anlatacağım. Mezun olduğum okula gittim. Diplomalarımızı paylaştık, bekliyorum her konuda bana cevap veriyorsun da bu konuda da bir şey yapsan diyorum. 2016 yılında rektöre talimat verdi. “Rektör bey dedi, şu diplomayı çıkar ortadan” 2 sene geçti. 2 senedir yok. 1 saat önce telefon açtım, 1 saat sonra okula gittim diplomayı verdiler.”
 
“Bizim insanları yeniden köylere döndürmemiz lazım”
 
İnce açıklamasında şunları kaydetti; “Karadeniz Ekonomik İş Birliği Teşkilatı 26 sene önce kuruldu. 16 senedir iktidardasın bu konuda ne yaptığını gel Trabzon’a anlat. Hiçbir şey yapmadın. Biz önümüzdeki dönemde önce bu milleti barıştıracağız. Sonra ekonomik olarak büyüyeceğiz ve hep birlikte adil olarak bölüşeceğiz.  Türkiye’de 57 milyon seçmen var. Sadece yüzde 7’si köylerde yaşıyor. Köylerde insan kalmamış. Nüfusun 57 milyon seçmenin yarısı 11 büyük şehirde yaşıyor. Türkiye ne yapmış? Köylerini kasabalarını terk etmiş, büyük şehirlere kaçmış. Bizim insanları yeniden köylere döndürmemiz lazım. Yeniden köye döndürmenin yolu tarımı desteklemektir, hayvancılığı desteklemektir.  Bunu hep birlikte başaracağız. Bunu en iyi illerden birinin Trabzon olması lazım. Kadınlarla, gençlerle başaracağız bu seçimi.  Şuanda iş gücüne katılım oranı kadınlarda yüzde 32.  Yani 100 çalışandan 32’si kadın. Bunu 50’ye çıkaracağız. Kadının çalışması lazım. Çocuk var. Her mahalleye kreş açarsak, çocuk kreşe, kadın işe. Her aileye bir ev, her eve bir maaş. Bunu başaracağız. Trabzon hazır mısın buna. Demirden köprüleri herkes yapar ben gönüller arasında köprü kuracağım. ” ifadelerini kullandı.
 
“Gazze’ye gideceğim”
 
“Ne zaman seçim yaklaşsa, bir İsrail tartışması olur. Kayıkçı kavgası. Filistin’de Müslüman kardeşlerimiz katlediyor, o miting derdinde. Diyoruz ki İsrail mallarını boykot et, ‘Etmem’ diyor. Petrol taşımacılığı yapma ‘ yapacağım’ diyor. Tohum alma ‘alacağım’ diyor. Filistinli birisi, Müslüman Türkiye’ye gelmek istese vize var. Ama bir İsrailli gelmek istese vize yok. Böyle bir durumda yaptığı tek şey Filistin mitingi. Sorum şu; 2013’de Gazze’ye gideceğim demiştin. 5 sene geçti gittin mi? Devletten devamlılık esastır. Sevgili Trabzonlular size söz veriyorum. Cumhurbaşkanı olduğumda Gazze’ye gideceğim söz.”
Sonay ÇALUK
Editör: TE Bilisim