Trabzon Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Sırrı Eren “Fındık taban fiyatlarının hasat öncesi açıklanmış olması geçtiğimiz yıl yaşanan pek çok sıkıntının önüne geçmesi ve TMO’nun hazırlık yapması adına çok olumlu gelişmelerdir. Sayın Cumhurbaşkanımız fındık taban fiyatlarını bizzat açıklayarak fındığa verdiği önemi göstermiştir. Dünya fındık üretiminin çok büyük kısmı ülkemizde yapılmaktadır.

Trabzon Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim kurulu olarak göreve geldiğimiz günden beri fındığın milli ürünümüz olduğunu belirterek, her kesimce sahiplenilmesi adına çalışmalar yapıyoruz.  Dünyada artık Agro turizm denilen bir turizm çeşidi var.Kırsal ve tarımsal alanlarda gerçekleştirilen bu turizmin fındıklık arazilerde de gerçekleşmesi adına bölgemizde yapılan hasat şenliklerini destekliyoruz. 

2 Ağustos tarihinde Fındık Ocağı hasat şenliği ile sosyal medya etkinliğimizi başlatacağız. Trabzon Ticaret Borsamızla fındığın tanıtımına katkı noktasında sürekli istişare halindeyiz. 8 Ağustos tarihinde de TOBB başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu borsamız tarafından düzenlenen hasat şenliğine katılacak.Dünyanın tükettiği, çok önemli markaların çikolatalarında kullandığı fındığı Karadeniz’de üretiyoruz. Bu yüzden slogan olarak “DÜNYANIN FINDIĞI BURADA” diyoruz.
 
Dünyanın Fındığı Burada” sloganı ile 2-8 Ağustos arası sosyal medyada düzenleyeceğimiz etkinlik ile fındık ayı olan ağustos ayında dikkatleri “fındığa” çekmek, fındığın tanıtımına katkı yapmak, fındığı sosyal medya gibi çağımızın en popüler iletişim kanalına taşımak arzusundayız.
 
Ayrıca,fındığın çeşitli yönleri ile her kesimce (üreticisiyle, ihracatçısıyla,tüccarıyla, tüketicisiyle) konuşulmasını ve dünya piyasasındaki yerini koruması adına kalite ve verimi artırıcı öneriler ortaya çıkmasını sağlamak istiyoruz. Yapılmasını istediğimiz şey çok basit. Herkes bu tarihler arasında sosyal medyada fındıkla ilgili paylaşım yapsın, görüş, fotoğraf paylaşsın, bir farkındalık yaratsın.Bu çerçevede herkesi bir kez daha 2-8 Ağustos tarihleri arasında sosyal medya hesaplarından #dünyanınfındığıburada hashtagi ile paylaşım yapmaya davet ediyoruz. Bu sadece bizim yapabileceğimiz bir şey değil. Fındığa sahip çıkmak hepimizin görevi.”şeklinde konuştu.
 
Editör: TE Bilisim