Albayrak, Trabzon Ziraat Mühendisleri Odası, Trabzon Muhtarlar Federasyonu, Ortahisar Muhtarlar Derneği, Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şubesi, Ortahisar Ziraat Odası üyeleriyle Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde basın açıklaması yaptı. Fındık üretimi yapan çiftinin hakkını alamadığını, aracı, kırıcı, tüccar, ihracatçı, fabrikatör ve tedarikçinin kazandığını savunan Albayrak, şunları kaydetti:

"Karadeniz Bölgesi'nin çay ile birlikte olmazsa olmazı fındık için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının belirlediği maliyet hesabı üzerinden enflasyon, çiftçinin yaşam ve kar payları dikkate alınarak yeniden bir fiyat değerlendirmesi yapılarak açıklanan 10 lira taban fiyatın 14-15 lira seviyelerine çıkarılmasını istiyoruz. 

FİSKOBİRLİK, Akçaabat ve Yomra'da yüzde 50 randıman üzerinden 9 lira fiyatla alım yapacaktır. Bu fiyat ve az sayıdaki alım yerini kabul etmiyoruz. TMO Arsin ve Beşikdüzü ilçelerinde dekara 58 kilogram kota üzerinden alıma başlamıştır. Bizler hem fiyatı hem dekara kotayı hem de az sayıdaki alım yerini kabul etmiyoruz. Taleplerimizin dikkate alınmasını istiyoruz." Albayrak, üreticileri dernek çatısı altında buluşmaya davet ederek, "Üretim ve pazarlamada söz ve karar sahibi olalım. Yaşadığımız olumsuzluklardan kurtulalım, gelecek kuşaklara da örnek olalım. Gerçek güç örgütlü güçtür." ifadesini kullandı.
 
Editör: TE Bilisim