Kara, yaptığı yazılı açıklamada, Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Zeki Soylu ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelerek bir süre görüştüklerini belirtti. Uzungöl'ün turizmin göz bebeği olduğunu vurgulayan Kara, şöyle devam etti: 

"Trabzon'daki turizm hareketi esnafımızın nefes almasını sağlıyor. Bu nedenle turistlerin şehrimizden memnun ayrılması için tüm kesimlerin üzerine düşen görevi yapması gerekir. Biz de TESOB olarak geçen yıl yaptığımız 'Turisti Kazanan Geleceği Kazanır' projesiyle turizm sektörüne kalifiye eleman yetiştirilmesi konusunda bir adım attık. 40 gencimizi geniş kapsamlı kurslardan geçirdik ve şu anda büyük bir bölümü turizm işletmelerinde çalışıyor." 

Turizm Mevsiminde Tarife Denetimlerini Sürdürüyoruz

Kara, turistlerin en fazla şikayet ettiği konuların başında gelen yüksek fiyat uygulamasının önüne geçilmesi için de çalışma yaptıklarını vurgulayarak "Özellikle turistlerin yoğun bulunduğu bölgelerde fiyat istikrarı çok önemli. Turistik merkezlerde fiyat istikrarı sağlanmalı." ifadesini kullandı.

Turizm sezonunda tarife denetimlerini sürdürdüklerine dikkati çeken Kara, şunları kaydetti:

"Tarife denetimlerini en ücra köşelere kadar yapmaya devam edeceğiz. Bazı münferit olayların Trabzon turizmini gölgelememesi için her kesimin bu yönde duyarlı olması gerekiyor. TESOB olarak özellikle tarife denetimleri noktasında iki ekibimizle turizm bölgeleri başta olmak üzere tüm esnafımızı denetliyoruz." Kara, tarifesi olmayanların en kısa sürede almasını isteyerek "Tüm tarifelere İngilizce ve Arapça bölümler ekledik. Böylece turist ne yediğini, kaç liradan yediğini, hangi malı kaç liradan aldığını bilecek. Kimsenin kentimizdeki turizm hareketine leke sürmesini istemeyiz. Tüm kesimlerin de aynı duyarlılıkla çalışmasını diliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
 

Editör: TE Bilisim