Soğan ve Patatesin pazar tezgahlarda  5 liraya satıldığını gören Ahmet Kaya, ‘Patates ve soğan 5 lira olmuş, böyle bir şey olur mu? Bu tablo bu ülkeyi yönetenlerin  beceriksizliğinin ürünüdür.

Bu beceriksizliği yaparsa ancak Ak Parti yapar. Patatesin üretildiği yer Ödemiş’te bile fiyat 4 lira’ dedi. Fiyatların çok yüksek olduğunu söyleyen pazarcı esnafı ise, ‘Biz fiyat söylerken bile utanıyoruz, yüzümüz kızarıyor’ dedi.

Fiyatları Uçurdunuz

Gıdadaki artışların durdurulamadığını söyleyen CHP Trabzon Milletvekili adayı Ahmet Kaya ise, “Patates ve soğanın kilosu 5 lira olduğu bir ülkede daha neyi konuşuyoruz. ‘Türkiye’yi uçurduk’ diyen AKP’lilere sesleniyorum. Evet uçurdunuz tezgahlardaki fiyatları uçurdunuz. Et fiyatlarını uçurdunuz, peynir fiyatlarını uçurdunuz, ekmeğin fiyatını uçurdunuz. Gıda fiyatları dolar gibi durdurulamıyor. Pazarda dahi bu kadar yüksek fiyattan satılan gıdaları fındığı, çayı para etmeyen üretici nasıl alacak? AKP iktidarı artık halktan özür dileyerek bir kenara çekilmeli. Vatandaşa bu kadar zulüm yapmamalı” ifadelerini kullandı.   
Editör: TE Bilisim