Vakfıkebir ilçesinin ortasından geçen Fol Deresi üzerinde Vakfıkebir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ilk proje geçtiğimiz günlerde tamamlanmıştı. 

Vakfıkebir Yeni Cami ile dinamo mevkii arasında gerçekleştirilecek olan ikinci bir projenin hazırlıkları yapılıyor.  Konu ile ilgili olarak bilgi veren Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, “Belediyemize yaklaşık 2 milyon TL’ye mal olan Fol Deresi Rehabilitasyon ve Islah Projemizi tamamladık. Ortaya çok güzel bir hizmet çıktı. İkinci bir projemiz daha var.  Bilindiği üzere her selde sıkıntıyla karşılaşıyoruz. Dere yatağının darlığından, hem mevcut binaların alt katları, hem de pazaryeri olarak kullandığımız arazi tehdit altında kalıyordu. Bu konuya da el atık. Şu anda sözleşme onaylanma aşamasında ve kontrolleri yapılıyor. Bu sene inşallah Yeni Camimizden dinamo mevkii arasında Fol Deresi’nin ıslahı yapılacak. Islahtan sonra biz de peyzaj projeleriyle birlikte Fol Deresi hattını bir gezinti alanı, yaşam alanı şekline getireceğiz. Aslında bu vaatlerimiz arasında yoktu. 46. projemiz diyelim buna. Ayrıca DSİ tarafından tüm derelerin ıslah edilmesi yolundaki çalışmalarımızda sona gelindi. Bu yıl içersinde ihale edileceğini umuyorum” dedi.
  
İhale Edilecek


Yeni belediye binasıyla ile ilgili de bilgi veren Başkan Balta, “Bu hizmeti kentsel dönüşümle birlikte çözmek istiyorduk. Ancak kentsel dönüşüm sürecinin uzun zaman alacağı görüşünden hareketle belediye hizmet binasını mevcut yerde yapma çalışmalarına başladık. Bunu da kısa zamanda netleştireceğiz ve bu yıl içerisinde projelendirip ihale etmeyi planlıyoruz” diye konuştu. 
 
Editör: TE Bilisim