3 aylık geçmişi olan derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdiler. Dernek Başkanı Sağlam ziyarette yaptığı konuşmada yaptıkları çalışmaları şöyle sıraladı, “Bu kısa süre içerisinde Halep yardım kampanyası düzenlendi burada toplanan yardımlar Ortahisar Belediyesi ile beraber Halep’e gönderildi. Mahallenin geçmiş hafızsını diri tutmak ve hazırlanacak Mağmat belgeseli için iki farklı zamanda tanıtım filmi çekildi. Mağmat Boğazı’nda Ortahisar Belediyesi tarafından yapılması planlanan cami için iki ayrı konsepte proje hazırlandı. Mahallede bulunan ve bir çoğu Ortahisar Belediyesi’nin mülkiyetinde olan çeşmeler belirlendi ve envanter çalışması hazırlandı. Tüm bu çeşmelerle ait restorasyon projeleri hazırlanmaktadır. Mahalledeki yolların üç boyutlu ve mekansal haritaları hazırlandı. 

Bu bilgiler numarataj çalışması kapsamında Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile yaplaşıldı. Mahallenin ulaşım sorunu ile ilgili Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ve Trabzon Şoförler Odası nezlinde girişimlerde bulunuldu. Mahallede çocuk parkı ve park alanları belirlendi bu bilgiler ilgili belediyeler ile paylaşıldı. Kırsalda sporun geliştirtmesi kapsamında hazırlanan proje kapsamında mahalle futbol sahası, basketbol sahası ve voleybol sahası alanları belirlendi. Yapılacaklar hakkında ilgili kurumlar ile bu bilgiler paylaşıldı. 

Yılbaşı promosyon çalışması kapsamında iki farklı takvim hazırlandı ve dağıtımı gerçekleştirildi. Bu vesileyle Trabzon dışında bulunanlara ulaşılarak promosyonlar kendilerine ulaştırıldı. Mahalle cami ve etrafı düzenleme projesi çalışması devam etmektedir” dedi. Projelerle yakından ilgilenen Genç bu projelerden çeşmelerin restorasyonu, sanasiyanın spora kazandırılması ve çocuk parkları konusunda hemen harekete geçilmesi gerektiğini ve belediye olarak ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Sıcak ve samimi bir ortam geçen toplantı dernek üyesi ebru sanatçısı Şencan Hilal Sağlam, Başkan Genç’e kendi yaptığı bir ebru tablo hediye etmesiyle sona erdi.   
 

Editör: TE Bilisim