Akçaabat Anadolu Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen etkinliğe, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,  Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Emre Akgün, STK Başkanları, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. 

Etkinliğin açılışında konuşan Başkan Gümrükçüoğlu gençlere duyduğu güveni dile getirerek, ‘Sizler geleceğimizsiniz. En iyi yatırım eğitime yapılan yatırımdır” dedi. Gümrükçüoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan diyor ki; ‘gençler nasıl o parlak zekalarıyla, yetişmişlikleriyle birlikte bizi temsil edecek olanları, yani milletvekillerini seçebiliyorlarsa, 18 yaşın üzerinde oy kullanabiliyorlarsa, milletvekili olarak Büyük Millet Meclisi’ne gelebilirler. Gençliği bu kadar seven, bu kadar kıymet veren Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Cumhurbaşkanı size o kadar güveniyor ki önümüzde ki genel seçimlerde de olmak üzere 18 yaştan itibaren seçilme hakkını sizlere vermekle bir an bile tereddüt etmiyor.” ifadelerini kullandı. 

Azim ve sebatla çalışan gençlerin her şeyin en iyisini başarabileceklerini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, serginin açılında emeği geçenlere teşekkür etti.  Fuar alanındaki çalışmaları ve stantları ziyaret ederek yapılan çalışmalarla ilgili öğrencilerden ve öğretmenlerden bilgi alan Başkan Gümrükçüoğlu ellerindeki imkanlar ölçüsünde eğitim kurum ve kuruluşları ile öğrencilere destek vermenin gayreti içerisinde olduklarını kaydetti. 
 

Editör: TE Bilisim