Kaplan, “ HAK-İŞ olarak,Türkiye'nin işçileri, memurları, kamu çalışanları, emeklileri, yoksulları, kadınları, erkekleri, gençleri, engellileri, meslek sahipleri, işsizleri ve sivil toplum kuruluşları olarak; tüm dünya emekçileriyle birlikte bugün 1 Mayıs'ta alanlardayız. Kıdem tazminatı hakkımızın geriye götürülmemesini, aksine güçlendirilmesini, işsizlikle daha etkin mücadele edilmesini istiyoruz. İnsan onuruna yaraşır saygın iş istiyoruz.
 
Asgari gelir desteği uygulamasına geçilmesini istiyoruz. Asgari ücretin insan onuruna yakışır ve yaşanabilir olmasını, vergi adaletsizliklerinin giderilmesini ve ücretlerdeki yüksek vergi dilimlerinin düşürülmesini istiyoruz. Yoksulluğun önlenmesini istiyoruz” dedi.
 
Ağır Vergi Yüküne Hayır
 

Kaplan açıklamasında şunları kaydet, “Ücretlerdeki ağır vergi yüküne hayır diyoruz. Ücretlilerin milli gelirden aldığı payın artırılmasını, ekonomik büyümeden ve refah artışından hak ettiğimiz payı istiyoruz. İnsanı merkeze alan, daha adil ve sürdürülebilir bir dünya ve Türkiye ekonomisi istiyoruz. İstihdam, üretim, yatırım ve örgütlenme diyoruz. İşsizlik mutlak değil, istihdam imkansız değil diyoruz. Taşerondan kadroya geçen işçilerimize Enflasyon farkını talep ediyoruz. 696 Sayılı KHK ile kadroya geçen işçilerin ve mevsimlik işçilerin sorunlarının çözümünü istiyoruz. Çocuk istismarının kesinlikle önlenmesini istiyoruz. İstihdamda kadın ve gençlere daha çok yer verilmesini istiyoruz. Annelik hakkının korunmasını, kreş ihtiyacının karşılanmasını istiyoruz.”
 
Gerçekçi Politikalar İstiyoruz
 
Başkan Kaplan, “Gençlerin eğitim, staj, işe giriş ve istihdam imkânlarının geliştirilmesini istiyoruz. Öğrencilikteki staj sürelerinin emeklilikten sayılmasını istiyoruz. Engellilerin toplumsal yaşama etkin bir şekilde katılımının sağlanmasını istiyoruz. Her türlü ayrımcılıktan uzak, kalkınmanın temeli olan insan kaynağının gelişmesine katkıda bulunacak gerçekçi Politikalar istiyoruz. Doğu Türkistan’da, Filistin’de, Suriye’de, Myanmar’da, Dünyanın neresinde olursa olsun yapılan zulümleri, soykırımları, vahşetleri lanetliyoruz. Yeni Zelanda’da camilere gerçekleştirilen Müslüman katliamlarını, Sri Lanka’daki saldırıları kınıyoruz. İsrail zindanlarında mahkum edilen Filistinlilerin ve Suriye zindanlarında esir tutulan kadın ve çocukların bir an evvel salıverilmesini istiyoruz.

Bizler her zaman “Savaşa Hayır” dedik. Ancak Teröre Karşı verilen bütün mücadeleleri destekliyoruz. Sınırlarımızın güvenliği ve terör yuvalarının kurutulması için devletimiz tarafından yurt içi ve yurtdışında teröre karşı gerçekleştirilecek operasyonları destekliyoruz. 15 Temmuz Türkiye’yi işgal ve hain Darbe girişimini unutmadık. Unutturmayacağız. Darbe girişimini yapan başta FETÖ örgütü olmak üzere bütün darbe davalarının tamamının biran evvel sonuçlandırılmasını ve suçluların cezalandırılmasını istiyoruz. Ülkemizin ve milletimizin tekrar bu karanlık müdahale dönemlerini bir daha yaşamamasını temenni ediyoruz. Ülkemiz üzerine oynanan siyasi ve ekonomik oyunlara, kaos oluşturma çabalarına, demokrasi dışı yöntemlere ve bütün darbe girişimlerine Hayır diyoruz. Herkesin Barış ve istikrar içerisinde, huzur ve güven ortamında, birlik ve dayanışma içerisinde yaşadığı bir Türkiye istiyoruz.” Diye konuştu.
Editör: TE Bilisim