Kurum amirleri ve muhtarların hazır bulunduğu toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Numan Hatipoğlu, amaçlarının kamu hizmetini en etkin hale getirmek olduğunu söyledi. Toplantı öncesi park güvenliği ile ilgili polis memuru Necdet Bozali tarafından bir sunum gerçekleştirildi. Park güvenliğini son derece önemsediklerini belirten Kaymakam Numan Hatipoğlu, 97’si Ortahisar Belediyesi ve 20’si Trabzon Büyükşehir Belediyesine ait olmak üzere toplam 117 parkta 24 saat çalışma yaptıklarını söyledi. 

Kaymakam Hatipoğlu, parklarda en önemli sorunun aydınlatma olduğunu, bu problemi gidermek için söz konusu kurumlarla işbirliği içerisinde olduklarını kaydetti.   

Muhtarlardın elektrik ve aydınlatma ile ilgili sorularını cevaplandıran ÇORUH EDAŞ Trabzon İl Müdürü Emre Akyüz, 540 bin aboneye, yaklaşık 21 bin km uzunluğundaki Elektrik Dağıtım Şebekesi ve 3 bin 579 adet trafo ile elektrik dağıtım faaliyeti yürüttüklerini belirtti.  2016 yılı için Trabzon genelinde yaklaşık 35 milyon TL’lik bir yatırım gerçekleştirdiklerini belirten Akyüz, 2017 yılı için 65 milyon TL’lik yatırım planladıklarını kaydetti.

“Aydınlanma sorunlarını çözeceğiz”

ÇORUH EDAŞ Müdürü Emre Akyüz konuşmasını şöyle sürndürdü: “Yeni yatırımlarla birlikte teknik özelliğini kaybetmiş ve ekonomik ömrünü doldurmuş elektrik dağıtım tesisleri yenilenmekte ve teknik ihtiyaçlara göre de ilave tesisler yapılarak devreye alınacak. Yaklaşık 30 bin km² alanda yürüttüğümüz elektrik dağıtım faaliyetleri kapsamında aydınlatma şebekelerinin yenilenmesi ve bakımı önemli bir yer tutmaktadır. 2016 yılı içerisinde Trabzon İli genelinde 38 bin 620 adet sokak aydınlatma armatürünün tamiri yapılmışken 17 bin 520 adet yeni sokak aydınlatma armatürü sisteme dahil edilmiştir. 

2017 yılı Ağustos Ayı sonu itibarı ile bu rakamlar, tamir edilen sokak aydınlatma armatürü anlamında 49 bin 967 adet ve sisteme dahil edilen yeni sokak aydınlatma armatürü anlamında ise 25 bin 942 adettir. Sürekli devam eden aydınlatma bakım onarımı çalışmaları kapsamında da bu sayının yıl sonunda bir önceki yıla göre hemen hemen iki katına çıkarılması planlanmaktadır. 

Türkiye genelinde genel aydınlatma tüketiminin toplam tüketime oranının %1,19 olduğu Türkiye ortalamasının Trabzon İli için olan değeri %6,13’tür. Türkiye ortalamasının yaklaşık 3 katı büyüklüğünde bir aydınlatma şebekesine sahip ilimizdeki aydınlatma bakım çalışmaları da kesintisiz bir şekilde sürekli devam etmektedir.”
 
Editör: TE Bilisim