Bal Almaya Gitti

Trabzon’un Çarşı mahallesinde dededen toruna 75 yıldır balcılık yapan ve son 8 kez hac farızasını yerine getiren ve onlarca kez de umre yapan Pekünlü balcı Kemal Gökçe şokta. Erzincan Mercan dönüşünde gece saat 02.30’da kop dağı bölgesi Maden mevkiinde tek şeridi göremeyince bir kamyonetle kafa kafaya çarpıştı ve ölümden şans eseri kurtuldu.

28 Promil Varmış!

Gökçe, ‘Kazadan yarım saat kadar önce 1 adet mayhoş elma yedim, bir de koluma damar yolu açarlarken dezenfektan sıktılar. Kaza saat 02.30 da oldu, kan alma işlemi 03.30. Kanımda 13 promil alkol çıktı ve 15 promil de 1 saat geçtiği için eklendi. Bırakın alkolü sigara bile içmiyorum ve içenleri uyarıyorum. Mağdurum. Ehliyetim alındı ve yaşamım kısıtlandı, haksızlığın giderilmesini istiyorum’ dedi.

Su Çay Ve Elma

‘Akşam yemeğimi arıcıların barakasında, arıcı arkadaşlarla beraber yedik onlar da şahidimdir sadece su ve çay içtik, ve sonra çalıştık işimizi hallettik ve gece 01:00 da Trabzon’a doğru yola koyuldum, yardıma gelen iki arıcıyı da ben bırakacaktım barakalarına biri arabamda sigara yaktı, hemen attırdım ve ona kızarak beni sigara içerken gördün mü de sigara yaktın dedim. Yani sigara alkol ve hatta asitli içecek bile içmiyorum. Sadece kazadan yarım saat kadar önce 1 adet mayhoş elma yedim, bir de koluma damar yolu açarlarken dezenfektan sıktılar. Kaza saat 02:30 da oldu, kan alma işlemi 03:30

Doktor Hanım Alkol Yok Diyor

Kanımda 13 promil alkol çıktı ve 15 promil de eklendi, transporter 4+1 panelvan  kullanıyorum. kamyonet sınıfında alkol sınırı 20 promil, eğer aracımda iki koltuk olsaydı, yani caravelle olsaydı hiç sorun olmayacaktı binek sınıfında alkol sınırı 50 promil. Bu çok mantıksız! Alkol kullanmadığım halde alkollü araç kullanmaktan hakkımda işlem yapıldı ve 6 ay ehliyetime el konuldu ceza kesildi. Kasko ve sigortadan faydalanamıyorum. Allah şahidimdir ki alkol kullanmıyorum, mazlumum ve mağdurum. Maddi manevi olarak zarar görüyorum haksız olarak. Bu haksızlığın ortadan kaldırılmasını istirham ediyorum yetkililerden. Beni muayene eden doktor hanım da ağzımın alkol kokmadığını, hareketlerimde ve konuşmamda alkol alan kişilerde  görülen anormallikler olmadığını söyledi.’

Kemal Gökçe şimdi ehliyetini istiyor ve cezanın iptalini bekliyor. Eğer alkollü olduğu iddiası devam ederse Kasko’dan da para alamayacak. Kemal Gökçe, ‘Adalet var hakkımı orada ararım’ dedi.
 
Editör: TE Bilisim