CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümünü kutlayarak “Valilik önünde sayın vekilim ile birlikte çelenk sunum töreninde bulunduk. Bu törende Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı ayrıca Trabzon Şehit Aileleri Derneği çelenk sunumunu gerçekleştirdi. Ancak Çanakkale Zaferi’nin 102.yıl dönümünü yaşarken çok değerli komutanlarımız sunum yapamadı. Yaptırılmadı. Biz bunu yadırgadık” dedi.

Fiskobirlik’in Devrede Olması Şart

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu açıklamasına Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümünü kutlayarak başladı. Gaytancıoğlu; “Mustafa Kemal Atatürk FİSKOBİRLİĞİ kurulmasında etkili olmuş. Bir birlik olur demişler. ÇAYKUR’da kurmuş. Demiş ki benim üreticim mağdur olmasın. Çay ve fındık doğu Karadeniz için aşırı derece stratejik. Yılda 250 bin tona yakın çay üretimimiz var. Çayı seviyoruz. Ama insanları orada tutuyoruz. Alternatifi olmayan bir ürün.  Peki neden 50 ton kaçak çaya izin veriyor bu ülke. Bu ülke kaçak çay girişini önleyemezse kendine rakip üretmeye devam eder. Peki CHP ne öneriyor. Maliyetlerin üzerinde bir fiyat olmak zorunda. ÇAYKUR’u güçlendirmek zorundayız. Çay’ı stratejik ürünler konusuna  sokarak ciddi bir destekleme yapmak zorundayız. Çay’da yeni katma değer yaratacak ürünleri yaratmalıyız. Geçen sene fındıkta maliyetler 10 bin lira iken fındık fiyatları 10 liralardaydı. Fındık raporu hazırladık. Benim üreticim neden göç ediyor. Neden yabancı tek ellere fındık piyasası bırakıyorum. CHP ne diyor peki bu konuda; FİSKOBİRLİK devrede olmazsa olmaz, arz fazlası varsa dünyaya satamıyorsam benim çocuklarım yesin. Benim sosyal yardım yaptığım yerlerde dağıtılsın. Fiyat politikası CHP iktidar olsaydı fındık şuanda 20 liraydı. Anayasa görüşmelerinden ve yanlış politikaların sonucunda dolar ve Euro’nun yükselmesiyle 180 milyar lira zarar ettik. 180 milyar liranın 12 milyarını çiftçiye verseydik yüzler gülerdi. Fındık politikasında yıllardır dünya bankasından aldığı payla destek yapıyor. CHP bunu öder. Ama karşılığında üretim yaparak. Biz orada dursun üretmeye devam etsin diyoruz. Trabzon Rize Giresun gibi fındığın olduğu yerlerde çikolata fabrikaları olmalı. Çevreye katma değer sağlayan fabrika gelsin fabrika açsın” diye konuştu.

Halk Cevabı Verecektir

Gaytancıoğlu, “Bu anayasa değişikliğin meclisi güçlendiriyoruz diyorlar. Kanun yapma yetkisinde 15 günlük süre yok. Yasalar nerede çıkacak diye sorduğumuzda bakanlarımız var diyor. Siz meclisi baypas ediyorsunuz. O meclis manda ve himayeyi kabul etmeyecek diye oluşturuldu. Anayasa maddelerini incelediğimizde fiyasko olduğunu görüyoruz. Biz CHP olarak karşı çıktık bütün maddelere. Yemin ediyor tarafsız aklatacağına dair ama bir partiye üye oluyor. Türk insanını kandıracağını sanıyorlar. Ama Türk halkı çok güzel bir cevap verecek. “

SONAY ÇALUK
 

Editör: TE Bilisim