Onaylanmış Proje Yok

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, iki yerel gazetede çıkan Avni Aker’in yerine 2 kule bina yapılacağı iddiası üzerine, ‘Ortada kesinleşmiş bir proje yok. 54 bin metrekare alan var. 4 dönümüne kültür merkezi ve tiyatro salonu yapılabilir. Bütün bunlara halka sorarak anket yaparak karar verilecek. Kesinleşmiş, üzerinde mutabık kalınmış bir proje yok’ dedi.

Başkan Gümrükçüoğlu açıklamasında ilk olarak Afrin’de terör örgütlerine yönelik gerçekleştirilen Zeytin Dalı operasyonu ile ilgili konuştu.  Gümrükçüoğlu Afrin ile ilgili; “Devletimiz milletimiz, vatanımız Afrin’de bir demokrasi insan hakları, vatanın, bayrağın milletin bütünlüğü için ve bulunduğu bölgelere barış getirmek için girişim başlatmıştır. Silahlı Kuvvetlerimiz ve Başta Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz ve bütün parlamentomuz ile beraber o bölgede barışı ve kardeşliği tesis etmek istemekte. Teröre karşı durmaktadır.  Allah’ım ordumuzu muhafaza eyle ve muzaffer kıl” dedi. 

Birlikte Karar Verilecek

Şehir olarak birlikte karar verilecek. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak ön görülerimiz var. İlla bu olacak diye de dayatma yok. Bir kültür merkezi olsun mu evet öneririz. Bizim dayattığımız değil önerdiğimiz şehrin ortak kanaatine sunduğumuz nedir? Kütüphanedir, devlet tiyatrosunun oraya daha iyi yerleşebileceği önersidir, kültür merkezidir. Buda ne kadar alanı işgal eder? 154 bini bırakalım 54 bine dönelim bunun da 4 binini işgal eder. Kimse kimseyi karşı karşıya getirmesin. Bu şehir bir bütündür. Önerdiklerimizin yanında başka öneriler olabilir. Bu olacak diye dayatmışlığımızda yok.  Yoklama yaptım kamuoyu yoklaması. Düşünürken önerdiklerimizin Trabzon'a değer katması kriterini unutmayalım. Bu haberlerde en çok üzücü olan ne? Avni Aker'e Rant Projesi.  Burası kimin? Trabzon halkının. 80 milyonun yeri, kamunun yeri. Kime rant getirilecekmiş anlamadım.” diye konuştu. 

 “Camii Müslümanlarındır”

Molaz Mevkii’nde yapılan cami ile ilgili sorulan soruya yönelik açıklama yapan Başkan Gümrükçüoğlu şunları kaydetti; “ben şahıslara cevap vermem. AK Parti içinde camiye karşı çıkıldığını görmedim. Göreceğimde yok öyle bir düşüncem de yok. Ama vipmiş, protokolmüş, oymuş buymuş en başından beri söylüyorum Cami Müslümanlarındır. Böyle bir şey olmaz cami Allah’ın evidir, Müslümanlarındır, Şehrin camisidir. İslamiyet’e saygısı olan böyle bir cümle kullanmaz. Orada ki Avrasya Pazarı Esnafı’na da zararı yoktur. Ben yasalar çerçevesinde arkadaşlarımızı koruyacağım. Camii 2011’den beri hazırlanmakta.”
Sonay ÇALUK 
 
Editör: TE Bilisim