İlk olarak Değirmendere Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Başkan Genç’e vatandaşlar, mahalleleriyle ilgili sorunları ve istekleri anlattı. Vatandaşların istek ve sorunlarını tek tek not alan Başkan Genç’e, mahalleliler; en çok artan trafik yoğunluğundan, doğalgaz hattının gelmemesinden ve park eksikliğinden dert yandı. Dile getirilen sorunları tek tek cevaplayan Başkan Genç, bunların çözülmesi için ilgili birim müdürlerine talimat verdi.

Mahallelilere hitabına, 15 Temmuz darbe girişimine karşı göstermiş oldukları dik duruştan dolayı teşekkür ederek başladı.

"Siz hizmetin en iyisini hak ediyorsunuz" diyen Başkan Genç, "Bu vatanı böldürtmeyeceğiz. Kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Bunun son örneğini 15 Temmuz’da gördük." dedi.

Belediyenin yapmış olduğu hizmet ve projelerle ilgili kısa bilgiler veren Başkan Genç," Değirmendere’de gerek altyapı ve gerekse yol konusunda yaptığımız çalışmalar var. Trafik sorunu var. Doğalgaz yok. Bu konuda şunu belirtmek istiyorum. Şu anda 70 bin 18 binada doğalgaz kutusuvar. Bu binaların kapısına kadar doğalgaz geldi. Ama bunlardan sadece 36 bin abone doğalgazkullanıyor. Doğalgaz ayağına kadar gelmiş ama kullanmıyorlar. Siz ise mahallenize doğalgazgelmediğinden yakınıyorsunuz. O nedenle herkes bir an önce doğalgaz kullanmaya başlamalı" sözlerine yer verdi.

"Turizm Projelerini Hayata Geçiriyoruz"

Çimento fabrikasının taşınmasıyla ilgili hukuki sürecin tamamlandığını belirten Başkan Genç, fabrikanın iç kısımlarından sökme işlemlerine başlandığını ifade ederek, "Biz ne kadar yetkimiz varsa; ne kadar imkanımız varsa bunu kullanmak istiyoruz. Yetmediğinde de Ankara’ya gidiyoruz. Şu anda Trabzon’da öne çıkan konu turizmdir. Bu konu şehrimize en çok girdi sağlayan konudur. Özellikle Ortadoğu’dan ve Arap ülkelerinden gelen turistler çok para bırakıyor. O nedenle şehirde turistin para bırakacağı projeler ürettik üretmeye de devam edeceğiz. Bunlardan bir tanesi Kemeraltı Projesi’dir. Diğerleri, Tünel Akvaryum, Tarih Müzesi ve Pazarkapı projeleridir. Bunlar hayata geçtiğinde turizme can katacak projelerdir" diye konuştu.

"Yol Sorunları Tamamen Bitecek"

Belediyenin yürütmüş olduğu altyapı projeleriyle ilgili bilgiler veren Başkan Genç, konuşmasına şöyle devam etti:

Altyapı konusunda şöyle bir hedef koyduk. Belediyemizin 1700 km’lik yol ağı var. İstiyoruz ki, özellikle de bitişen mahallelerimizin yollarını, asfaltıyla betonuyla standartlara uygun hale getirelim. Çünkü yol medeniyettir. Görevimizi devrederken inşallah bu yollarımız tamamen bitmiş olacak. Şu anda 100 bin tonluk asfalt hedefimizin 93 bin tonunu döktük. Betonda ise 40 bin tonluk hedefimizin önemli bir kısmını gerçekleştirdik. Bir diğer önemli projemiz ise çevre bilinci oluşturmak amacıyla mahallelerimizde boş bulduğumuz alanlara fidan dikimi yapmaktır. Yeşili artırmak için park çalışmalarımıza ağırlık veriyoruz. Beşirli’de, Aydınlıkevler’de, Çukurçayır’da başladık. İnşallah Değirmendere’mizde de parklarımızın sayısını artıracağız. Yine engellilere yönelik projeler geliştiriyoruz. Engelli olmak kusurlu olmak değildir. Bu Allah’ın takdiridir. Hepimiz bir engelli adayıyız. Şehrimizde bulunan 17 adet engelli derneğimizi de tek bir çatı altında toplayacağız." 
 

Editör: TE Bilisim