Akkuş gazetemize yaptığı açıklamada bu tür engelliler için bir merkez oluşturulması gerektiğini belirterek: “Giresun’da bulunan engellilerimizin yaşam kalitesini artırmak, onların sosyalleşmesi, eğitilmesi, spor, oyun, folklor gibi eğlendirici faaliyetlerde bulunması atölye çalışmalarına katılması ve öz bakım ihtiyaçlarının giderilmesi için Engelli bireylerin ailelerinin de günde 3-5 saatliğine de olsa kendilerine zaman ayırmaları, onlarında biraz olsun tereddüt etmeden evlatlarını teslim edecekleri bir merkeze ihtiyaç vardır. 

Çünkü engelliler için yapılmış düzenlemeler yeterli değil, rahatça gezemiyor, işlerini halledemiyorlar ve daha çok evlere kapanmak zorunda kalıyorlar.“Ben tek başıma ne yapabilirim ki?” düşüncesiyle hareket edersek hiçbir yere varamayız. Biz bir toplumuz ve koordine olarak hareket etmemiz gerekiyor. 

Bireyler olarak bu toplumu oluşturuyoruz ve ona karşı sorumluluklarımız var. Yani her bireyin diğer bireylere karşı sorumluluğu var. İlimiz merkezinde Engellilere yönelik “ Engelsiz Yaşam Merkezi” kurulması için gerekli çalışmaların başlatılmasını istiyoruz. Bunun için 500’ün üzerinde imza topladık. Kampanyaya destek iyi oldu hala da devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
SEDAT KARAKAYA
 

Editör: TE Bilisim