25 Nisan tarihine kadar devam edecek olan Dubai’deki uluslararası Arabian Travel Market Fuarına Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu beraberindeki bir heyet katıldı. Heyette, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Onur Adıyaman, Ekonomi Bakanlığından Uzman Tarık Aksoy, TTSO Yönetim Kurulu Muhasip Üye Özcan İlarslan, Yönetim Kurulu Üyesi Murat İskender, TTSO ve DOKA uzmanları ile Trabzon’dan konaklama ve seyahat acentelerinden oluşan 15 kişilik heyet katıldı.

TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu körfez ülkelerinden birçok profesyonel turizmci ve seyahat acentelerini ağırlayan Arabian Travel Market fuarında Trabzon’un başarılı bir tanıtım ve pazarlama faaliyeti gösterdiğini ifade etti. Fuara ekonomi bakanlığının hizmet sektörü rekabet gücünün artırılması projesi desteği kapsamında katılım sağlandığını belirten Başkan Hacısalihoğlu, “ Trabzon ticaret ve sanayi odası tarafından sektörde faaliyet gösteren üyelerimizin katılımıyla Hayde Trabzon’a isimli HİSER Projesi yürütülmektedir. Bu kapsamında 22 – 25 Nisan 2018 tarihlerinde Birleşik Arap Emirliklerinin Dubai şehrinde düzenlenmekte olan Arabian Travel Market uluslararası seyahat endüstrisi etkinliğine katıldık. Bu fuara Trabzon’dan konaklama tesislerimiz ve seyahat acentelerimizle beraber katıldık. 

Burada açtığımız standa firmalarımız körfez ülkelerine yurtdışı pazarlama faaliyetlerini profesyonel bir şekilde yüz yüze görüşerek yapıyorlar. Her zaman olduğu gibi bu kez de Trabzon’a ve Doğu Karadeniz Bölgesi’ne Körfez ülkelerinden bir hayli fazla ilgi var. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalar neticesinde şehrimizde artan körfez ülkeleri turizminin bu sezon hedeflediğimiz gibi daha da artacağını tahmin ediyoruz. Tanıtım ve pazarlama faaliyetlerimiz ilimiz ve bölgemiz turizmini hareketlendirdiği gibi ülke turizmine de büyük katkı yapmaktadır. ”dedi.

 TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu Ekonomi Bakanlığı’nın yurt dışı pazarlama faaliyetlerinin oda üyelerinin yurt dışına açılmasında etkin bir rolü olduğunu ve birçok sektörün küresel rekabete açılmasını ve ülke ekonomisinin gelişmesine doğrudan bir katkı sağladığını belirterek projeye katılım sağlayan oda üyelerine ve projeyi destekleyen bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.
 

Editör: TE Bilisim