MHP eski İl Başkanı Muammer Demeli, “Kim aynı ruhu taşıyorsa, kim aynı düşünce, eda içerisindeyse hep birlikte bunu çalışmamızda sakınca yok” dedi. 

Basın Açıklaması Yapılacak 

MHP olarak kendilerinin de bir çalışma içerisinde bulunduklarını ve platform oluşturacaklarını ifade eden Demeli, “Bu işin alt yapısını oluşturuyoruz. Biz açıklamamızı bütün MHP’liler olarak eski il başkanları, ilçe başkanları, daha önce il ve ilçede yöneticilik yapmış yönetici arkadaşlarımız, partinin kurucu üyeleri kanaat önderleriyle basın açıklaması yapacaktık.  ‘MHP’liler hayır diyor’ diye bir basın açıklaması yapacaktık. 

Trabzon’da ‘Hayır’ Platformu 

Ancak 4 genel başkan adayımız ayın 18’inde büyük katılımlı açıklama yapacaklar. İnşallah bu açıklamaya,  biz de kalabalık bir grupla katılacağız. Bu açıklamanın ardından yani 18’inden sonra Trabzon’da biz de Koray beyin bile katılabileceği ‘MHP’liler, Türk Milliyetçileri Hayır diyor’ platformu adı altında açıklama yapacağız. 

Öncelik MHP’lilerin ‘Hayır’ında... 

Biz MHP’liler olarak çalışıyoruz.  Bu halkayı tabi zaman içinde genişletebiliriz genişleteceğiz de. Çünkü bu şahıs meselesi değil. Ülke meselesi. Millet meselesi vatan meselesi. Kim aynı ruhu taşıyorsa, kim aynı düşünce, eda içerisindeyse hep birlikte bunu çalışmamızda sakınca yok. Öncelik MHP’lilerin kendi içinde ‘Hayır’ı ile başlayacak” dedi. 

CHP’den Teklif Gelirse... 

CHP’den kendilerine birlikte çalışma teklifi gelmesi durumunda değerlendirip, değerlendirmeyecekleri sorulduğunda ise Demeli, “Değerlendireceğiz. Açık söyleyeyim, değerlendirmeyeceğimiz zihniyet bellidir. Biz bunu söylerken büyük algı oluşturuluyor. Bugün Abdullah Öcalan HDP, AKP’yi destekliyor. HDP’nini ‘hayır’ dediğini duydunuz mu? Salı günü ki grup toplantısında HDP’nin başkan vekili aslında ‘Hayır demesi gereken en büyük parti ve topluluk biziz” diyor... Şimdi bu ‘hayır mı?’ demek oluyor? Ama ‘hayır’ demedi. Mecliste de ‘hayır’ demediler. Mecliste de oy kullanmadılar. Şimdi seslendiriyorlar. “Biz sandığa da gitmeyeceğiz” diyorlar. Sandığa gitmemek kimin işine yarar. AKP’nin işine yarar?” diye sordu.
 
Editör: TE Bilisim