Uzun zamandan beri kendi olanakları ile ilke yöntemlerle hayvancılık yapan Mustafa Bulut devlet desteği ile modern ahır istiyor. Yaklaşık Elli tane büyük baş hayvanı ilkel ve sağlıksız şartlarda büyütmeye çalışan Bulut devletin vereceği destek ile daha fazla üretim ve daha sağlıklı hayvancılık yapacağını söylüyor.

Kendi arazisinde hayvancılık yapmak için Tarım İl müdürlüğüne ve Köprübaşı belediyesine başvuru yapan Mustafa Bulut bürokrasi engeline takıldığını iddia etti. Hayvancılığı daha modern yapmak için İl Tarım Müdürlüğüne baş vuran Mustafa Bulut projenin zaman aşımına uğradığını belirterek şunları söyledi:

“ İnek ,Koyun ,Keçi ve manda olmak üzere yaklaşık Elli hayvan sahibiyim. Sağlıksız koşullarda Yedi tane boş komşu evlerinin ahırlarını kullanmaktayım. Yaklaşık Bir yıl önce Devlet desteği için İl Tarım Müdürlüğüne başvuruda bulundum. Mevcut arazimde modern ahır yapmak için projelerimi çizdirdim. Bu projeler için Yirmi Beş Bin Tl para harcadım. Projelerimi çizdirip Köprübaşı belediyesine ruhsat başvurusunda bulundum. Köprübaşı Belediyesi dağın başında kendi özel yolumdan On metre çekme yapmamı istedi ve İl müdürlüğünün Proje destek onayının çıkmasını bekledi.

Yapım süresinin bitimine Bir ay kala onay çıktı ve bu süre benim ahırı yapmama yeterli süre olmadığı için ahırıma verilen desteği kullanamadım.” Diye iddialarda bulunan Mustafa Bulut beni bu kadar masraf ettirmeseydiler daha iyi olurdu. Konuyla ilgili Mustafa Bulur hayvancılık yaptığını yaptığım hayvancılığa devlet desteği istediğini yineledi. Hayvanlarının sağlıksız koşullarda baktığın söyleyen Mustafa Bulut Trabzon Valisi Sayın İsmail Ustaoğlu’na seslendi “Sayın Valim sizi hayvancılık yaptığım bölgeye davet ediyorum burada hayvancılık yapılamıyorsa nerede yapalım da devlet desteği alalım”
Cemal SANCAK
Editör: TE Bilisim