Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde BİLSEM (Bilim ve Sanat Merkezleri) bünyesinde gerçekleştirilen Zeka Gücü Projesi'nin son durağı 'Rize' oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde açıklanan Eğitim 2023 Vizyonu'nun yol haritasına TurkcellZeka Gücü projesiyle destek veriyor. Çocukları geleceğin dünyasına hazırlamak, ilgi, yetenek ve mizaçları doğrultusunda yetiştirmek amacıyla hayata geçirilen Zeka Gücü'nün son durağı Rize oldu. 

" Türkiye'nin geleceğine yatırıma devam ediyoruz"

Anadolu'da fırsat eşitliği bekleyen ve Türkiye'nin geleceğine şekil verecek binlerce Aziz Sancar olduğunu vurgulayan Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Hilmi Güler, "Ordu'dan sonra Karadeniz'in bir başka güzel şehri olan Rizemizde de genç yıldızlara ve Türkiye'nin geleceğine yatırıma devam ediyoruz. Zeka Gücü projesiyle yola çıktığımızda hedefimiz 3 yılda 10 bin çocuktu. Bugün geldiğimiz noktada bu sayıyı üçe katladık. Yılsonunda bu projeyle 30 binden fazla çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz.

 İnanıyoruz ki bizleri gelecekte temsil edecek bu öğrencilerimiz ile dünyada yapay zeka ve kodlama alanlarında üretici konumunda bir ülke olacağız" dedi.
Editör: TE Bilisim