Yaşananları TAKA Gazetesi’ne anlatan Hüseyin Kıran şu ifadeleri kullandı: “Sarp Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye girerken görevli memurlar pasaportumuzda sorun olduğunu ilettiler ve karakola gittik. Tam ne olduğunu anlayamadık. Benim üzerime olan bir WİFİ adresinden ByLock indirildiği söylendi ama tabi bu da tam net değildi. Sağolsun polis arkadaşlar benle ilgilendiler. Bu süreçte İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun ekibiyle iletişime geçtim. Kendileri konuyla yakından ilgilendiler. Ayrıca CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, MHP’li Koray Aydın, Meral Akşener de arayarak süreci yakından takip ettiler ve bilgi aldılar.
 
Sevgi Seli Beni Mutlu Etti
 
Bu süre zarfında hem üzüldüm hem mutlu oldum. Üzüldüğüm konu vatan için canını verecek bir adamın vatan hainleriyle birlikte anılması beni rahatsız etti. Ama ayrıca toplumun ve beni tanıyanların Hüseyin Kıran temizdir ve böyle şeylerle işi olmaz demesi de beni mutlu etti. Demek ki insanlara güzel şeyler verebildik. Artvin ve Trabzon emniyet müdürlüklerinde süreç devam ederken dışarıdaki sevgi seli görmem açıkçası beni mutlu etti.
 
Araştırmalar Yapıldı
 
Benimle ilgili araştırmalar yapıldı. Tüm birimlerdeki kayıtlarım ve geçmişim incelenince tek bir siyah leke bile çıkmadı. Daha sonra mahkeme tarafından serbest bırakıldım.
 
Duygu Sarmalı Yaşadım
 
Bu süreçte bir çok duygu sarmalı yaşadım. Ama sağolsun emniyet mensubu arkadaşlarımızın bana desteği oldu. Trabzon ve Artvin emniyet mensuplarına ve Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya, Milletvekilleri Haluk Pekşen, Uğur Bayraktutan’a, Koray Aydın, Meral Akşener’e ve tüm beni yalnız bırakmayan sevenlerime teşekkür ederim.

 

Editör: TE Bilisim