Hancı, “ Burada söz konusu olan 2 durum mevcuttur. Birincisi, bizim yatırım yaptığımız alan buradaki arazi bizim yaklaşık 25 yıldır işletmecisi bulunduğumuz ve halen işletmeye devam ettiğimiz alandır. Buraya gelen insanların çok iyi bildiği, bazı eski yapılar restorantlar, kafeler, büfe ve oturma alanları, oyun alanları, mescidi, idari ve benzeri kullanılan binalar çok eskiden yapılmıştı ve binalar çok eski ve yıpranmış olduğu için, günümüz koşullarında hizmet veremez duruma gelmişti. Bunları kaldırarak,, yerine yine aynı şekilde yöresel mimariye uygun doğaltaş ve ahşaptan inşa ettiğimiz 15 orman evi restoran, seyir terasları ve  kamelyaları olan tüm resmi makamlardan izinleri alınarak inşaatına başlanmış ve halen devam etmektedir. Biz bu inşaatlara başlarken tüm projeleri kamuoyuyla paylaştık.

Yapacak olduğumuz bina, alan ve görsellerini basın yoluyla kamuya sunduk demek istediğim bugüne kadar hiçbir şekilde gizli kapaklı ranta açık hiçbir eylem ve girişimde bulunmadık. Bu inşaat süreci 29.09.2015 tarihinde Doğa Koruma Gelişim Planına mütakebine başlamıştır. Çamburnu beldemizde yaşanan talihsiz orman yangını ortaya çıktığında bizim inşatlarımız zaten hali hazırda bir öncesinden itibaren devam etmekteydi. Bugün gündemin dikkatine çekilmeye çalışılan yangın alanı, bizim inşaatını devam ettirdiğimiz alan birbirlerinden tamamen bağımsız olup bu iki alan arasında geçen yangın yolu ile de bir birinden tamamen farklı iki ayrı arazidir. Yangın çıkan alan bizim kiraladığımız alan ile hiçbir şekilde resmi olarak da bir bağı yoktur. Bizim alanımız Milli Parklar Mdürülüğü’ne fakat yangın çıkan alan ise Orman İşletme Müdürlüğü kullanımında olan bir orman arazisidir.

Bu neden bu bölgenin inşaat alanına dönüştürülmesi mümkün değildir. Bu bölge turizmine 25 yıldır hizmet vermiş bir aile olarak, yapılan yalan yanlış, yanıltıcı, çarpıtıcı ve hiç yakışık olmayan ithamlar bizleri derinden üzmektedir. Bu asılsız ithamlarda bulunanlarla ilgili tüm hukuki süreçleri başlatacağımızı da belirtmek isterim. Konuyla ilgili açıklamayı Orman Bakanlığımızın defalarca yapmasına rağmen, yine konu çarpıtıcı ve yanıltıcı bilgilerle tekrar tekrar gündeme getirilmektedir. Bizi o bölgenin tüm insanları çok yakından tanır ve bilirler.yapacağımız şeyleri açık ve net bir şekilde söyle ve arkasında dururuz. Lafı eğip bükmeden dolandırmadan net olarak söylüyorum yanan yerlerde herhangi bir yapılaşmamız yoktur. İzinlerini ve onaylarını aldığımız projelerinde sadece kiraladığımız alanlar dahilinde uygulamaktayız konu bu kadar açık ve nettir. Bu konuyu sürekli gündeme getirmeye ve kamunun dikkatini çekmeye çalışan siyasimiz ile ilgili de birkaç şey söylemek istiyorum. Kendisi yangın sürecinde konuştuğumuz zaman, yatırımlarımızdan, yapılan inşaatlarımızdan haberdardı. Kendisiyle telefon da konuyu konuştuğumuzda yeterli bilgileri aldığını ifade edip, bize teşekkür etti. Projeleri o zaman detaylıca sorumuştu. Biz de tüm gerekli açıklamaları kendisine yapmıştık. Şimdi ne hikmetse, konu sanki yeni oluşmuş ve yeni haberdar olmuş gibi tarafımıza asılsız ithamlarda bulunarak kamuoyunu yanıltmaktadır. Kendisini üzülerek belirtmeliyim ki esefle kınıyorum. Bütün bu gelişmeleri de kamuoyunun takdirine bırakıyorum.”
 
Editör: TE Bilisim