Trabzon vakfı Başkanı Bilgin Aygül yaptığı açıklamada, Trabzon Valiliğinin etkinliği Nisan ayında kendi öncülüğünde yapma kararı almasından sonra Vakfın böyle bir duyuru yapmak zorunda kaldığını söyledi. 

Vakıf Başkanı Bilgin Aygül ve Trabzon derneği Başkanı Mustafa Cinel’in açıklaması şöyle: 

‘Vakfımız ve Derneğimiz, kentimizin doğasını, tarihini, mimari dokusunu, kültürünü, sanatını, ekonomisini, geleneksel ve yöresel değerlerini tanıtmak amacıyla, dokuz kez Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde, bir kez de yurt dışında (Almanya-Dortmund) olmak üzere on kez düzenlediği “Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri”, çok geniş bir kitlenin ilgisini çekmiş ve diğer illerin de ilham kaynağı olma başarısını yakalamıştır. Kurgusu Vakfımıza ait olan etkinliğimizi izleyenler, ilk yıldan itibaren en kalabalık ve amaca uygun etkinlik olarak nitelendirmektedirler. 

Bu etkinliklerimizin ilkini Sayın Abdullah GÜL, ikincisini Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN onurlandırmışlar ve diğer illerin de Trabzon’dan örnek almalarını söyleyerek etkinliklerimizi desteklemişlerdir. 

Bu etkinliklerimiz, TBMM başkanları, bakanlar, parti genel başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları, yabancı misyon üyeleri, hemşehrilerimiz ve yüzbinlerce vatandaşımız tarafından beğeniyle izlenmiştir. 24 Şubat gününün, Trabzon’un Kurtuluş Günü olarak kutlanması nedeniyle bu etkinliklerimiz, 24 Şubat gününü kapsayan haftada, Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Odaları Birliği, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği ile Trabzon’un başta Trabzonspor olmak üzere kültür, sanat, eğitim, basın ve iş dünyasındaki aktörlerinin destek ve katılımları ile gerçekleştirilmiştir. 

Trabzon Valiliğimiz, her yıl olduğu gibi Ankara Atatürk Kültür Merkezi Müdürlüğü ile yaptığı yazışmalar sonucu 21-27 Şubat 2017 tarihlerini bu etkinliğimize tahsis ettirmiş, biz de etkinlik organizasyonuna başlayarak katılmak isteyen birçok kurum, kuruluş ve firma ile anlaşmaya varmıştık. Ancak Trabzon Valimiz Sayın Yücel YAVUZ’un Trabzon basını ile 2 Ocak 2017 tarihinde yaptığı bir toplantıda, Trabzon Tanıtım Etkinliğinin bu yıl Nisan ayında Ankara’da Atatürk Kültür Merkezi'nde değil başka mekanlarda Trabzon Valiliği'nin sevk ve komutasında yapılacağını, ayrıca bahse konu tarihlerin Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nden iptal ettirildiği kararını öğrenmiş bulunmaktayız. Aynı amaçlı ve birbirine yakın tarihlerdeki etkinliklerin kentimizin tanıtımına olumlu bir katkı sağlamayacağını düşünerek 21-27 Şubat 2017 tarihleri arasında yapmayı planladığımız “Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri”nin onbirincisini yapmaktan bu yıl üzülerek vazgeçmiş bulunmaktayız. 

Vakfımızla sözleşme imzalayan kurum, kuruluş ve firmaların yaptıkları ödemeler ve alınan ödeme belgeleri 16-31 Ocak 2017 tarihleri arasında geri verilecektir. Elimizde olmayan nedenlerden dolayı bu yıl “Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri”ni iptal etmek zorunda kaldığımız için tüm katılımcılarımızdan ve ziyaretçilerimizden özür diliyoruz. Vakfımız ve Derneğimiz, 40 yıllık geçmişinde olduğu gibi Trabzon’umuza ve hemşehrilerimize yönelik çalışmalarını arttırarak sürdürmeye devam edecektir.’
 
Editör: TE Bilisim