Başkan Ahmet Metin Genç’in, yönettiği mecliste İYİ Partili üye Davut Çakıroğlu, özellikle ön görülen ve hiç tahakkuk etmeyen kalemleri gündeme taşıdı.  Özellikle Çevre ve Temizlik, Otopark ve Müze Gelirlerinde ön görülen gelir ve tahsil edilen tutarlar ise mecliste en çok tartışılan noktalar oldu.  

Çakıroğlu, “Olmayacak olan rakamlar ön görülüyor. Müze gelirleri, 2017 yılında 50 bin TL ön görülüp 300 lira tahsil edilmiş başlığa bugün yıl 10 bin lira koyup 0 lira neden oluyor? Bu başarı  mıdır yoksa artış mıdır. Çevre Temizlik ile ilgili.. 2017 yılında 800 bin TL’ydi, bu yıl 2 milyon.. gerçekleşmiş. Bu iyi rakam.  Otopark gelirleri, 2017 yılında 500 bin TL  ön görülmüş, 0 lira tahsil edilmiş. Bu yıl 1 milyon ön görülmüş 269 bin TL tahsil edilmiş” dedi.  Bunun üzerine Mali Hizmetler Müdürü Atilla Ayyıldız, meclis üyelerini bilgilendirerek, Çevre ve Temizlik konusunda şehre tam hakim olamadıklarını söyledi. Ayyıldız, “Şehrin tamamına hakim olamadık. Önümüzde ki yıl belki bir bu kadar daha olacak. Geçmişten gelen iş yerlerinde kimsenin çevre temizlik verme alışkanlığı olmaması… Hala her tarafa hakim olamadığımızdan. Çevre ve Temizlikte tek tek taranıyor, iş yerlerinde bütün şehir tek tek taranıyor” diye konuştu. 

 Büyükşehir Otopark Gelirlerini Aktarmıyor
 
Otoparklarda Büyükşehir’den sağlıklı dönüşüm alınamadığını söyleyen Ayyıldız, “Otopark ile ilgili biz Büyükşehir’den sağlıklı dönüşüm alamıyoruz. Bizim otopark gelirimiz Büyükşehir Belediyesinin beldemiz sınırları içinde topladığı otopark gelirlerinden bize ayırdığı pay var. O paydan gelirlerimiz. 2018 yılında Büyükşehir Belediyesi kendi otoparklarını kendi şirketine kiraladı. Burada ki gelirimiz düşük. Hala sağlıklı sirkülasyon yok aramızda. Reel olarak alabilsek 1 milyonun üzerine çıkabilir. Büyükşehirin bize aktarmasında problem var. Aktarmıyor” dedi.  

Büyükşehir Müze Gelirlerini De Aktarmıyor

 Büyükşehir Belediyesinin aynı şekilde müze ücretlerini de aktarmadığını kaydeden Ayyıldız, “Merkezde büyükşehir tarafından toplanan müze ücretlerinin bir kısmı bize aktarılması lazım. Ama aktarılmıyor. Büyükşehir belediyesi tahsil ettiğinden belli bir oran bizim” diye konuştu.
 

Editör: TE Bilisim