ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, birinci sürgün yaş çay sezonuna ait Haziran ayı yaş çay bedellerini 29-30-31 Temmuz tarihlerinde üreticilerin hesaplarına aktaracaklarını, üreticilerinde birer gün sonra hesaplarındaki parayı çekebileceklerini kaydetti. 

Genel Müdür Vekili Alim, yaptığı açıklamada, birinci sürgünde 288 bin ton yaş çay alımı gerçekleştirdiklerini belirterek, birinci sürgüne ait mayıs ayında alınan yaklaşık 136 bin ton yaş çay karşılığı üreticilere 393 milyon liranın geçen ay ödendiğini, Haziran ayında alınan birinci sürgüne ait 152 bin ton yaş çay karşılığı ise üreticilere ödenecek 440 milyon liranın 29-30 ve 31 Temmuz’da üreticilerin hesaplarına aktarılacağını söyledi. 

Alim, organik yaş çay fark bedellerinin de Temmuz ayı sonuna kadar üreticilere ödeneceğinin müjdesini verdi. Alim, ikinci sürgünde bugüne kadar üreticiden yaklaşık 100 bin ton yaş çay alımı gerçekleştirdiklerini belirterek, böylece iki sürgünde alınan toplam yaş çay miktarının yaklaşık olarak 388 bin tona ulaştığını ve 2. sürgün alımlarının sorunsuz bir şekilde devam ettiğini ifade etti.
İlyas GÜR
Editör: TE Bilisim