Maral köyünde yaşayan Aydın ailesi, evlerinin bağlı olduğu yolda geçtiğimiz yıl meydana gelen heyelan nedeniyle mağduriyet yaşıyor. Evlerine giden yolun bir yıl önce heyelan nedeniyle kapanması sonucu araçlarının evlerinin önünde mahsur kaldığını ifade eden Müslim Aydın’ın eşi Nuriye Aydın, 1 yıl önce kapanan yollarının bir türlü açılamadığını dile getirdi. Aydın “Şu an hiçbir yerden yolu kullanamıyoruz. 

Araçlarımızla hiçbir noktaya gidemiyoruz. Hastalarımız mağdur, köyümüzde bir yangın çıksa, acil hasta olsa mağdur durumdayız. Devlet büyüklerimizin bize sahip çıkmasını istiyoruz. 2016 Aralık ayında bugüne dek herhangi bir hareket olmadı. Dönemin Kaymakamımı da devreye girmesine rağmen hiçbir ilerleme sağlanamadı. Okul Servisi çeken aracımızın bir yıldır burada bizimle hapis ve okula giden çocuklarımızı elimize alıyoruz kilometrelerce yol yürüyoruz. Yani bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

Aydın ailesinin komşusu olan mahalle sakini Mehmet Şimşek ise durumdan çok rahatsız olduğunu dile getirerek “İmkanların çok olduğu bir dönemde kürek kazma ile mi açalım yolu” şeklinde yetkililerden heyelan sorununun sonlandırılmasını istedi.
 

Editör: TE Bilisim