Trabzon Huzurevi Yaşlı bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Sebahattin Kara ile bir araya gelen Altunbaş ve yönetim kurulu, kurumla ilgili Kara’dan bilgi aldıktan sonra huzurevinde kalan yaşlı ve bakıma muhtaç hastalarla sohbet etti.
 
Ziyaret sonrası yaptığı yapığı konuşmada huzurevinde kalanların Yıldızlı TOKİ’de bulunan evlere nakledileceğini açıklayan Altunbaş, “Yaşlı ve bakıma muhtaç hastalarımızla bir araya gelerek sohbet etme imkanı bulduk. Anılarını dinledik, dertlerine ortak olmaya çalıştık. Sarıldık, eğlendik. Onlarla bir araya geldiğinizde her duyguyu bir arada yaşayabiliyorsunuz. Yaşadıkları o kadar çok şey var ki anlatacak. Biz de mümkün olduğunca dinlemeye, ortak olmaya çalıştık. Önümüzdeki süreçte onları daha rahat ettirecek binalara nakli sağlanacak. Şuan ki mevcut binanın Kanuni Bulvarı sebebiyle kamulaştırılacak olmasından dolayı, yaşlı ve bakıma muhtaç toplam 77 büyüğümüz Yıldızlı’da bulunan TOKİ’ye nakledilecekler. Buralarda son derece modern ve rahat yerlerde barındırılacaklar. Bakımları ve tedavileri daha iyi koşullarda gerçekleştirilecek” dedi. 

Huzurevinde kalan yaşlıların tek sıkıntılarının ilgi ve alaka olduğunu ifade eden Altunbaş, “Burada kalan büyüklerimizin tek ihtiyacı ilgi ve alaka. Sivil toplum kuruluşlarının, iş adamlarının buraya gelip ziyaretler gerçekleştirmesi lazım. Onlarla birlikte vakit geçirip iyi hissetmeleri için çaba sarf etmeleri gerekli. Devletimiz şefkat ve merhameti tüm imkanlarıyla zaten yanlarında. Ancak bu tek başına yeterli değil. İlgi ve alaka bekliyorlar.  Onlarla da konuştuğumuz da ‘Rabbim devletimize zeval vermesin’ diyorlar. Bize de düşen manen yanlarında olmak. Lütfen onlar da gerekli alakayı mümkün mertebe göstermeye çalışsınlar” şeklinde konuştu.
 

Editör: TE Bilisim