Program da Doğan Öztürk isimli genç öz annesi Arife Hanımın kendisine öz babasının aynı zamanda eniştesi olan İrfan Çakar olduğunu iddia etti. 

Bu iddialar üzerine programda adı geçen Vakfıkebirli iş adamı İrfan Çakar’ın avukatı Ömer Faruk Kuleyin bir basın açıklaması yaptı. 

Av. Kuleyin yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Mütevekkilim İrfan Çakar Beyi hedef alan sözde haber ve Doğan isimli şahsın anlatımları gerçeği yansıtmamaktadır.  Müvekkilim bir iftira ile karşı karşıya bırakılmıştır. Aslı olmayan konu basın yayın ilkelerini mevcut hukuki düzenlemelere göre açıkça ihlal etmektedir. 

Müvekkilimin kişilik haklarına ve şahsiyetine helal geldiği, tespit olunamayan iddiaların yayına verilemeyeceği bilinmelidir. Çamur at izi kalsın mantığıyla aslına aykırı yayınlarla kamuoyu, yanlış ve eksik bilgilendirilmiştir. Müvekkilim hukuki ve cezai sahada mutlaka aklanacaktır. Bu yönde hukuki süreç başlamıştır. İlgili yayında Doğan isimli şahsın beyanı gerçeği yansıtmamaktadır. Süreçte müvekkilimin aleyhine gerçeğe ayıkırı konuşan her şahsın da hukuki ve cezai yaptırımlarla karşılanabileceğini ve haklarında suç duyurusunda bulunulabileceğimizi kamuoyunun dikkatine saygıyla sunarız.
Editör: TE Bilisim