Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel’in gayret ve girişimleriyle Tonya’ya tek kişilik odalardan oluşan 50 yatak kapasiteli, istendiğinde yüz yatak kapasitesine çıkartılabilecek olan modern bir devlet hastanesi yapılıyor. Belediye Başkanı Osman Beşel’in 9300 betre karelik bir araziyi uygun bir bedel ile kamulaştırarak Sağlık Bakanlığı’na tahsis etmesinin ardından AK Parti Trabzon Milletvekili Avukat Salih Cora’nın girişimleri ile Tonya Devlet Hastanesi yatırım programına alındı ve projesi hazırlanarak Kamu İhale Kurumu kararı ile de 30 Nisan 2019 tarihinde yapım ihalesi gerçekleştirilecek. 

Bu Yıl Yapımına Başlanacak 

Tonya’ya yapılacak olan bu tarihi yatırımın müjdesini hemşehrilerine veren Belediye Başkanı osman Beşel, “1963-1964 yıllarında Tonya’da yapılmış bir hastane vardı. Zaman içerisinde düzenlemelerle bugüne kadar ulaştı. Ancak artık günümüz ihtilaçlarına cevap veremeyecek duruma gelmişti. Tonya turizm potansiyeli olan ve Turizm alanları herkes tarafından ilgi görebilecek bir ilçemiz. Gerek Tonya halkının gerekse de ileride doğacak Turizm potansiyelin ihtiyaçlarını karşılamak için bu hastane elzemdi. Bizim teklifimiz,  Sayın Milletvekilimiz Salih Cora Bey’in girişimleri ve Sağlık Bakanımız Sn. Fahrettin Koca Bey’in de uygun görmesi ile hastanenin yapılmasına karar verildi. Bu hastane için 9300 metre kare yer kamulaştırıldı. 30 Nisan’da yapılacak olan ihalesinin ardından bu yıl yapımına başlanacak. 

Tonya İçin Hayati Önemi Vardı 

Bu yatırımın Tonya için hayati bir önem taşıdığına vurgu yapan Osman Beşel sözlerini şöyle sürdürdü: “Sağlık, bütün toplumların temel ihtiyacı olduğu gibi, Tonya gibi şehir merkezinden uzak yerlerde daha önemli hale geliyor. Bu ihtiyaç giderildiği için Sayın Vekilimiz Salih Cora Bey’e, Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca Bey’e ve hükümetimize teşekkür ediyoruz. Tonya halkı bu haberi sevinçle karşıladı. Emeği olan herkesten Allah razı olsun. Tonya’mız için tarihi bir yatırımdır. Artık Tonya’lı hemşehrilerimiz 1 gününü harcayıp Vakfıkebir veya daha uzak yerlere gitmekten kurtulacak, bulunduğu yerde bu ihtiyacını günümüzün şartlarına uygun bir ortamda karşılamış olacak.” 

Tonya Halkı İçin Hizmet Yerini Bulacak 

Tonya devlet Hastanesi Başhekimi Serpil Atasoy da hastanenin Tonya için çok önemli olduğunu dikkat çekerek, “Tonya’nın en önemli ihtiyaçlarından birisi gideriliyor. Şu anki binamızın konumu güzel olmasına rağmen ilçe halkımızın ihtiyaçlarına ve gereksinimlerine cevap vermekte güçlük çekiyorduk. Fiziki koşulları yeterli değildi. Şimdi ise her türlü imkana sahip olacağız. İstihdam açısından da ilçede önemli bir katkı sağlayacak. Yeni açılacak olan bölümlerde yeni doktorlar, hemşireler ve personele ihtiyaç olacak. Verilen hizmetin boyutu da büyüyecek. Tonya’nın halkı açısından hizmet olarak yerini bulacak. Katkısı olan herkese çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim