Son yıllarda yaşanan savaşlar, felaketler sonucunda mağdur ve mazlum olan insanlara maddi ve ayni yardımlar yapılıyor. Trabzon İHH da çalışmalarını anlatmak yeryüzündeki daha çok yetime, muhtaca  yardım yapmak için kendilerini anlatıyor. Bu bağlamda İHH Trabzon Şubesi Of’ta tanıtım programı düzenledi.

Of Destek Versin

Of Belediyesi toplantı salonunda yapılan program Kuranı Kerim okunmasıyla başladı. Ardından İHH Of Şubesi Başkanı Yakup Aydın bir selamlama konuşması yaptı. Ardından kısa film gösterimi yapıldı. Film gösteriminin akabinde İHH Trabzon Şubesi Başkanı Zühtü Kalma yurt içi ve yurt dışında yapılan çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Başkan Kalma yaptığı konuşmada,”Bugün İHH olarak yeryüzünde 135 ülkede yardım hizmeti yürütüyoruz. Bugün Suriye’de, Irak’ta, Filistin’de, Afrika’da mazlum ve mağdurların yaşadığı bölgelere hizmet yürütüyoruz. Bugün dünyanın her yerinde Müslümanların sayısı artarken Afrika’da azalıyor. Bizler ise sınırlı imkanlarla onların bu yaptıkları zulme karşı mücadele ediyoruz.

Hamasi konuşmuyorum dünya mazlumları bizi bekliyor, tek umutları Türkiye. Onun için diyoruz ki Of bu iyilik kervanına güçlü destek versin. Of her zaman öncü olduğu için bugünkü yardım miktarına baktığımızda üzüldük. İnanıyorum ki bu rakamlar değişecek Of’a yakışır bir seviyeye gelecektir.”ifadelerini kullandı. Programın sonunda kadın kolları “Bir Yetime Kardeş Ol” kampanyası için yetim kardeş üyesi yaptılar.Programa Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, okul müdürleri, öğretmen ve vatandaşlar katıldı.
Editör: TE Bilisim