TAKA Gazetesini ziyaret eden İHH Başkanı Zühtü Kalma ile Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Çınar, İbrahim Aydın, Ahmet Tosunoğlu, Abdurrahman Sali, Mustafa Taflan ve Ekrem Malkoç çalışmaları anlattılar.Trabzon’da 594 yetimin her ay 100 TL’lik kırtasiye ve giyim gideri olarak annelerinin hesabına yatırıldığını söyleyen Başkan Kalma, Ortahisarda 178, Akçabatta 79, Araklı’da 47, Çaykara’da 45 hayırseverin sporsor olduğunu söyledi.

Kış sezonundan 45 ton kömür dağıttıklarını ifade eden Başkan Kalma, bunun yanında 200 ihtiyaç sahibine ayakkabı yardımı yaptıklarını söyledi. Ayrıca Trabzon’da 40 yetim öğrenciye de burs verildiğini sözlerine ekledi.

Dünya Üçüncüsü

İHH’nın yardım örgütleri arasında dünya üçünsü olduğunun altını çizen Zühtü Kalma, Suriye’ye Trabzon’dan 24 Tır insanı yardım malzemesi gönderdiklerini, Afrika’da 27 su kuyusu açtıklarını ve bu su kuyularının sadece biri için 4500 dolar yatırıldığını anlatarak, Trabzon İmam hatip lisesi Ortaokul öğrencilerinin 2016 yılında destekleri ile Afrika’da su kuyusu vurulup çeşme yapıldığını ve çeşmenin bayram havasında açıldığını gözlediklerini vurguladı. 

Batum’da Kuran Kursu

Başkan Kalma, Batum’un köylerinin yüzde 40’ının müslüman olduğunu, 2 kuran kursu inşaatınn devam ettiğini ve 70 bin TL’lik bir katkı sağladıklarına dikkat çekerken, Arakan’a 50 bin kumanya ulaştırıldığını da sözlerine ekledi. 
İHH Trabzon Şubesinin çalışmalarını biraz daha rahatlatabilmesi için bir minibüs alacaklarını da söyleyen Kalma bunun çin de hayırsever vatandaşların katkılarını beklediklerini dile getirdi.

İHH’dan100 Bin Katarak Ameliyatı

Afrika’da 100 insanın gözlerine ışık olmayı hedeflediklerini söyleyen Kalma İHH’nın sadece Nijer’de 6 bin katarak ameliyatı gerçekleştireceğini de sözlerine ekledi. Kalma, ‘Ümmetin bizden büyük beklentisi var. Milletimizin ve devletimizin hassasiyet ile başaracağız. Tüm yönetici arkadaşlarımın fedakarlığına teşekkür ediyorum’ ifadelerini kullandı.

Sonay ÇALUK
 
Editör: TE Bilisim