Bin Bir Gayret Ve Fedakarlıkla

Bölge ihracatçılarımızın binbir gayret ve fedakârlıkla ihracatlarını artırmaya çalışmalarına rağmen gerek küresel piyasalardaki olumsuzluklar ve gerekse de yakın komşu ülkelere yapılan ihracatımızda altyapıdan ve piyasadaki olumsuzluklardan kaynaklanan ihracatçılarımızın rekabet imkânlarının azalmasına neden olan sorunlar nedeniyle ihracatımızdaki düşüş devam etmektedir. Özellikle Rusya Federasyonu’nun başta domates olmak üzere belli sebze ve meyve ürünlerinde dolaylı olarak kısıtlamaları devam ettirmesi, sektörün en yetkin firmaları arasında bulunan Bölgemiz ihracatçılarının ihracat yasağının devam etmesi ve izinli firmalar arasında yer almamaları ihracatımızdaki düşüşün önümüzdeki aylarda da devam edeceğini göstermektedir.  

Kat Be Kat Artarak Üst Noktalara…

Ülkemizin içinde bulunduğu hain küresel güçler tarafından sürdürülen kuşatma ve baskı ortamında, piyasalara can suyu finansmanı sağlamada büyük gayret gösteren ihracatımızın önümüzdeki dönemde rekabet imkânlarını koruyabilmesi açısından desteklenmeleri büyük önem ihtiva etmektedir. Rakiplerimize oranla rekabet imkânlarımızın azaldığı finansman ve ulaşım maliyetlerinde ihracatçımıza destek sağlanması halinde ihracatımız önümüzdeki yıllarda kat be kat artarak üst noktalara ulaşacaktır. 

Ekomoninin Can Damarı İhracat

Bölge ekonomisine tüm diğer faaliyet dalları içinde en önemli katma değeri sağlayan ve Bölge gayri safi milli hasılasının en büyük bölümünü oluşturan ve Bölgemiz ekonomisinin can damarı olan ihracatımızın daha üst noktalara ulaşması açısından da yerel aktörlerin ihracatımıza daha fazla destek ve önem vererek bürokrasi ayağındaki sorunların çözümüne katkı vermeleri gerekmektedir.  Unutulmamalıdır ki tüm hain küresel güçlerin çapalarına rağmen, ihracatçımız cansiperane tüm zorluklara göğüs gererek Ülkesine döviz kazandırıp, hainlerin oyununu bozacaktır. Yeter ki ihracatçımıza rekabet imkanı kazandıracak alanlarda destek verelim. 
 
Editör: TE Bilisim