MÜSİAD Başkanı Ali Kaan Projenin Trabzon’a faydalı olacağını belirtip projede emeği geçenler teşekkür etti. Kaan, “Bu konuda yönetim kurulu üyemiz olan, bu projeye öncülük eden Celil Hekimoğlu’na teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Projede Neler Var
 
Projeyi hazırlayan Genç MÜSİAD üyesi Muhammet Kalkışım “Tesisimiz 62 dönüm üzerine kurulu dönümün içerisinde bir tane stadyumumuz var. Bir tane kapalı spor salonu var, 2000 kişilik. Onun yanında salon sporlarına ev sahipliği edecek. Şehir merkezimizde pek bulunmayan 2 basketbol bir tane tenis kordu koyduk. Kültür merkezi projemize koyduk. Taşınması düşünülen tiyatro salonu da yer alıyor projemizde. Bir tane spor müzesini de buraya entegre etmeye çalıştık. Ulaşıma okullara yakın olması nedeniyle sanat merkezi oluşturduk. Şehrimizden simgesi haline gelemsi için kütüphanemizi koyduk. Trafik için bir, park sorunu için bir tane otopark koyduk içerisine.”
 
Avni Aker’deki Ruhu Yakalamalıyız
 
Celil Hekimoğlu yaptığı açıklamada,“Trabzon için güzel bir projeyle karşı karşıyayız. MÜSİAD için çığır açacak bir proje.  Yavuz Selim Projesi çok zamandır gündemimizde. Ben bir spor kulübü sahibiyim. Yavuz Selim Sahasında top oynadım. Çok yöneticilik yaptım. Bu projeyi İstanbul’dan birine yaptırabilirdik. Ama Bu projeyi Trabzon’daki insanlar buranın anlamını bilmiyor. Bu bizim Trabzon’daki Yavuz Selim ve Avni Aker’deki ruhu yakalayamaz. Dün bir sürpriz oldu. Bakanımız Süleyman Soylu başkanlığında bir toplantı yapıldı. Benzer bir projenin Cumhurbaşkanımızdan onay aldığını öğrendik. Benzer bir proje. Bizim buradaki amacımız projeye katkı sunmak. Daha doğru bir proje hayata geçer.  Trabzon’un ihtiyaçlarını giderilmesi için bu projeye bizimde el vermemiz gerekiyor” dedi.
 
Sadece Yeşil Park Bizi Kurtarmaz
 
Hekimoğlu, “Sadece yeşil park bizi kurtarmaz. Trabzon’un ihtiyaçlarının da giderildiği bir alan olması lazım. Bizde hazırladığımız projede bunu ön plana çıkardık. 5 Bin kişilik bir stadyum dedik. Düşünülen projelerde, biz bu proje yapılsın istemiyoruz, sadece katkı sunsun istiyoruz. Bizim tek isteğimiz Trabzon’a güzel bir şeyler yapılsın. Yıkılmayan yerler nostalji tamam ama Trabzon’a stadyum ihtiyacı var. Arafilboyu’nda bir stadyumumuz var taş düşüyor, Boztepe’deki sahamıza otel yapıldı. Trabzon’da spor sahası kalmıyor. Biz diyoruz ki Trabzon’a yakışır bir stadyum yapalım. Trabzon’da bakınız 5 tane profesyonel kulübümüz var. Bir 1461 Trabzon bakınız bu takım Trabzonspor’un geleceği. Ben tribünden gelen bir seyirci olarak söylüyorum. Hiçbir stadyum Yavuz Selim’in yerini tutmuyor. Orada sporcu daha motive olur. Burada yapacağımız gerçek bir stadyumdur bizim ihtiyacımız. Oradaki maçlara en az 5 bin taraftarla tıklım tıklım oynanır.”
 
Bu İmkanı Çok İyi Değerlendirmeliyiz
 
Trabzon’un merkezinde 60 dönüm arazi bulamayacağız. Belki de bu son. Her taraf apartman yığını olmuş. Hazır elimizde böyle bir imkan varken bundan faydalanmalıyız. Bunu doğru değerlendirmeliyiz. Trabzon’da kültür merkezi eksiği var ama bu yetmiyor. Kütüphane koyduk isteniyor. Tiyatromuz var. Trabzon’daki problemlerin çoğunu çözmüş oluyoruz. Altını otopark olarak düşünüyoruz. Sahayı sentetik yapacağız ki herkes faydalanabilsin.
 
Bin Kişilik Otopark
 
Yapacağımız stadyumun altını otopark olarak planladık. Yaklaşık bin araç sığacak şekilde. Buda görsel kirliliği ortadan kaldıracak.
 
3 Ay Önce Hazırlandı
 
Proje ile ilgili gelen sorulara cevap veren MÜSİAD Başkanı Ali Kaan “Biz bu projeyi yaparken Trabzon adına yaptık. Cumhurbaşkanımız konuşmadan 3 ay önce bu projeyi hazırlamıştık. Büyükşehir Belediye Başkanımıza da sunmuştuk. Proje süresi de Cumhurbaşkanımızın onayından sonra olacak.”
 
Katkı Sağlayacak
 
Hekimoğlu, “Avni Aker’deki Bunu yaptığımız zaman ihtiyaca cevap veremeyeceğiz. Artık Avni Aker’in ismini yaşatmalıyız. Artık Avni Aker yıkıldı yıkılmadan önce bu mücadeleyi verecektik. İsmini yaşatalım. Oradaki birkaç taşı bırakarak yaşatamayız. Tabi daha iyi bir görüş vardır buna saygı duyarız. Ama Avni Aker Stadyumunun sınırlarında buradaki stadyumu yaptık. Bu projeyi Bakanımıza sunacağız. Cumhurbaşkanımıza sunabilirsek sunacağız. Ankara’daki tam projeyi görmedim. Sadece gazetelerde yeşil bir park gördüm. Bunu yaptığımız zaman ihtiyaçlarımızı karşılamayacak. Biz ihtiyaçlara cevap verecek bir proje yapmak istedik. Biz fikri vermek adına katkı sağlamak adına bu projeyi yaptık” dedi.

Editör: TE Bilisim