İkinci pistin yapılması gerektiğini vurgulayan Güzide Uzun, “Şu soruyu tüm Trabzon ‘un sorması gerek 75 kilometrelik uzaktaki Rize’ye havaalanı yapmak yerine neden bilim insanlarının tehlike arz ettiğini ve mutlaka ikinci piste ihtiyaç olduğunu defalarca dile getirdikleri, Trabzon havalimanının ikinci pist ihtiyacı yerine getirilmedi. Neden insan yaşamı bu kadar ucuz da siyasi yatırım bu kadar pahalı” dedi.

“Geçmiş olsun”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, Ankara-Trabzon seferini yapan ve Trabzon Havalimanı'na indikten sonra pist başında manevra yaparken, pistten çıkarak yamaçta asılı kalan yolcu uçağı için açıklamada bulundu. Büyük bir faciadan dönüldüğünü belirten Güzide Uzun, “Şükürler olsun can kaybı yaşanmadı. Yolcuların sağ salim kurtarılması en büyük sevincimiz oldu. Trabzon’umuz büyük bir facia atlattı. Uçakta bulunan yurttaşlarımıza, yakınlarına ve Trabzon halkına geçmiş olsun diliyorum” diye konuştu. 

“İhtiyaç yerine getirilmeli”

Havalimanına ikinci pistin şart olduğunu belirten Güzide Uzun, “Şu soruyu tüm Trabzon ‘un  sorması gerek 75 kilometrelik uzaktaki Rize’ye havaalanı yapmak yerine neden bilim insanlarının tehlike arzettiğini ve mutlaka ikinci piste ihtiyaç olduğunu defalarca dile getirdikleri, Trabzon havalimanının ikinci pist ihtiyacı yerine getirilmedi. Neden insan yaşamı bu kadar ucuz da siyasi yatırım bu kadar pahalı” dedi. 
 
Editör: TE Bilisim