Şırnak'ta teröristler tarafından açılan ateş sonucu başından vurularak şehit olan 5 aylık ikiz bebek babası Jandarma Üsteğmen Rahim Çelik son yolculuğuna uğurlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törende şehidin tabutuna sarılıp fotoğrafını öpen anne ve babası, gözyaşlarına boğuldu.   

Şırnak'ta, teröristler tarafından açılan ateş sonucu başından vurularak şehit olan 5 aylık ikiz bebek babası Jandarma Üsteğmen Rahim Çelik (30) için Pendik Sahil Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.  

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül, Cihan Pektaş, şehit babası Güngör Çelik, şehidin 5 aylık ikiz çocukları, yakınları ve askeri erkan katıldı.  Törene katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehit üsteğmenin eşi Gökçe, babası Güngör ile annesi Binazer Çelik'e başsağlığı diledi.  

Rahim Çelik'in 5 aylık İrfan ve Eymen adlı ikiz çocukları, yakınları tarafından babalarının tabutunun başına getirildi. İkiz bebeklerin babalarına son bakışları ise duygulu anlar yaşattı. Şehidin yakınları gözyaşları içinde tabuta sarıldı. Şehidin anne ve babası ise Türk bayraklı tabutuna sarıldığı şehit oğlunun fotoğrafını öptü. Gözü yaşlı baba Güngör Çelik ise Erdoğan'ın yanında saf tuttu.  

Şehit üsteğmen Rahim Çelik için cuma namazının ardından cenaze namazı kılındı daha sonra ise katılanlardan helallik istendi. Alınan helalliklerin ardından şehidin tabutu tekbirler eşliğinde omuzlara alındı. Askerlerin omuzlarında top arabasına taşınan şehidin cenazesinin ardından, ailesi ve protokol üyeleri bir süre yürüdü. Üsteğmen Rahim Çelik'in cenazesi Sultanbeyli Fatih Sultan Mehmet Camii'nde defnedildi.

 

Editör: TE Bilisim