Vali Ustaoğlu, Valilik Şeref Defterini imzalayan Hindistan Ankara Büyükelçisi Sanjay Bhattacharyya ile bir süre görüştü. Kendilerini Trabzon’da görmekten mutluluk duyduklarını belirten Vali Ustaoğlu, “Hindistan son yıllarda her açıdan hızla gelişme gösteren bir ülkedir. Yüksek teknoloji üretimi ile de adından söz ettirmektedir. Tarihi geçmişleri ile de köklü bir medeniyete sahip olan Hindistan birçok medeniyete ev sahipliği yapmış önemli bir coğrafyadadır. Tarihi geçmişleri ile önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan iki ülkenin ilişkilerinin her açıdan gelişmesi bizler için son derece önemlidir. Bunun için iki ülke arasında zaman zaman karşılıklı olarak üst düzey ziyaretler yapılmaktadır” dedi.
 
Turizm İlişkilerimizin Gelişmesini İstiyoruz
 
İki ülkenin tarihi İpekyolu güzergâhı üzerinde olmasının ilişkilerin gelişmesine büyük katkı sağladığını söyleyen Vali Ustaoğlu, “Trabzon bir liman şehridir. Bölgenin ticaret merkezi olması nedeniyle de ticari ilişkilere açık bir ildir. Bunun yanında inanç turizmi açısında da ilimizin güçlü yanları var. Başta Sümela Manastırı, Ayasofya Cami ve Kızlar Manastırı olmak üzere önemli tarihi mekânlarımız mevcuttur. Hindistan turizm ilişkilerinin gelişmesini istiyoruz ” şeklinde konuştu.
 
Bağlarımız Eskiye Dayanıyor
 
Büyükelçi Bhattacharyya ise, “Türkiye ile eskiye dayanan bağlarımız var. Ticari ilişkilerimiz 8. 1 Milyar Dolar civarında. 6’ıncı ticari ortağımız olan Türkiye’ye yatırım yapan büyük çaplı Hint firmalarımız var. Bunun yanında Hindistan’da da faaliyet gösteren önemli Türk firmaları da bulunmaktadır. Karşılıklı gerçekleştirilen bu ilişikleri daha da artırmak istiyoruz. Bizleri burada ağırladığınız için teşekkür ediyorum” dedi.
 

Editör: TE Bilisim