Konuyla ilgili Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın açıklaması yapan Paris Trabzonlular Derneği Başkanı Bülent Cumur, amaçlarının Türkiye ile Fransa arasında ilişkileri artırmak olduğunu söyledi. 

Zirveye bir çok farklı sektörden katılımların olacağını kaydeden Cumur, “Türkiye-Fransa arasında farklı sektörlerden katılımlarla ikili ilişkileri geliştirmek ve yeni iş fırsatları oluşturmak hedefiyle düzenlenecek zirveye, Türkiye’den milletvekilleri, belediye başkanları, çeşitli sivil toplum örgütleri, sanat, siyaset ve iş dünyasının önemli isimleri ve basın camiasının güzide temsilcileri iştirak edeceklerdir. Zirve kapsamında düzenlenecek 1. Uluslarararası İş Dünyası ve Yatırım Konferansı’nda devlet ve özel sektör temsilcileri, üniversitelerden akademisyenler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve bürokrasinin önde gelen isimleri yapacakları konuşmaları ile imalat ve hizmet sektörünün geleceğine, Türk-Fransa ilişkilerinin ticari ve stratejik iş birliğinin önemine yönelik mesajlar vereceklerdir. 

Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’dan da iş ve siyaset dünyasının geniş katılımlarıyla gerçekleşecek olan konferansta talepler ve beklentiler üzerine yapılan araştırmalar sonucu tespit edilen ihtiyaçların giderilmesi için işbirliği imkanları aranacak ve düzenlenen sempozyumlarda konusunda uzman kişilerin düşüncelerine başvurulacaktır. Sponsor katılımlarla ilerleyecek zirve, Paris Trabzonlular Derneği’nin yurt dışında yaşayan yurttaşlarımız için yapacağı, Kültür ve Sanat Evi’ne de büyük bir kaynak oluşturacaktır. Aynı zamanda bu değerli amaca hizmet etmek için iş, sanat, siyaset ve basın dünyasının güzide temsilcilerinin, değerli akademisyenlerin ve Paris Trabzonlular Derneği’nin yurtdışındaki özel davetlerinin katılımıyla 1. Uluslararası İş Dünyası ve Yatırım zirvesi gerçekleşecektir” dedi.
 

Editör: TE Bilisim