90 metre boyunda ve 1500 ton gemi çeliğinin kullanılacağı Ro-Ro gemisinin yapımına törenle başlandı. Sürmene Kaymakamı Mehmet Alper Çığ ile birlikte Belediye Başkanı Rahmi Üstün’ün de katıldığı törenle hem kurban kesildi hem de kaynak yakıldı.

İkincisi De Sıraya Girdi

Kaymakam ve Başkan yatırımın hayırlı olması dileğinde bulundular. KETEKS A.Ş firmasına yapılacak olan Gemi, Kuzey Güney Marmara hattında Tır ve Kamyon taşıyacak. Tersane müdürü Hasan Çebi Geminin 50 TIR ve 350 yolcu taşıyabileceğinin altını çizerken geminin bir benzerinin de süreç içinde yapımına başlanacağını ifade etti.

KETEKS A.Ş firmasına yapılacak olan Gemi, Kuzey Güney Marmara hattında Tır ve Kamyon taşıyacak. Tersane müdürü Hasan Çebi Geminin 50 TIR ve 350 yolcu taşıyabileceğinin altını çizerken geminin bir benzerinin de süreç içinde yapımına başlanacağını ifade etti.

Çebi şöyle dedi:

‘Yatırım süreci aşamasında olmamıza rağmen, tersanemizde direkt olarak 60 kişi, dolaylı olarak yatırım alanında 20 kişi ve armatörlerce gönderilen personellerlerle birlikte 100 kişi çalışmaktadır. Bu personellerin içerisinde biri idari, 2 Gemi inşa mühendisi olmak üzere 4 mühendis, 6 tekniker bulunmaktadır. Ayrıca KTÜ Abdullah Kanca meslek yüksek okulundan 2 Gemi inşa mühendisi hocalarımızda danışmanlık yapmaktadır.

Bu vesile ile KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal ve Abdullah Kanca Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’ya işbirliğindean ötürü teşekkürlerimi sunuyorum. Nur gemicilik A.Ş olarak tersane yatırım sürecini tamamlamamış olmamıza rağmen 2018 yılı Ocak ayı itibari ile gemi üretimine başlanmıştır. 2018 yılında çeşitli ölçülerde  6 adet balıkçı gemisi inşasına başlanmış olup bu gemilerin 3 adedi suya indirilmiştir. 3 tanesi ise tamamlanmak üzeredir. Bu gemilerden 4 tanesi alanında ülkenin en büyük firmalarından olan SÜRSAN A.Ş için inşa edilmiştir.

Mevcut 3 geminin inşası süreken Moritanya ülkesine ihraç edilecek olan Balıkçı gemi filosunun ilk gemisinin sözleşmesi yapılmıştır. Ayrıca Hollanda ve Alman menşeeli armatörlerle uzun vadeli Koster tipi dediğimiz 3000/6000 DWT kapasiteli gemilerin inşa edilmesi için görüşmeler devam etmektedir. Bu vesile ile tersanemizin kuruluşunda büyük emekleri olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beye, Sayın Prof. Dr. Cevdet Erdöl beye ve sayın Faruk Özak beye, Şirketlerimizin Kurucusu Yaşar Kaptan Çebi beye, Nur Gemicilik Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Çebi beye, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Nur Çebi ve Arzu Efe’ye, Nur Gemicilik Genel Müdürü Engin Özçelik beye bir kez daha teşekkür ediyoruz.’
Editör: TE Bilisim