Zorluoğlu, “KADEM’in Trabzon’da böyle önemli bir faaliyeti yoğun katılımla gerçekleştirmesinden dolayı ziyadesiyle memnun oldum. KADEM’in gerek kadın hakları gerek demokrasiyle alakalı gösterdiği gayretleri ve verdiği mücadeleyi yakından biliyorum. Kadınlar toplumumuzun yarısıdır, Neşet Ertaş diyor ki kadın insandır erkek insanoğlu dolayısıyla bir bakımdan kadınlar olmazsa insan olmaz. Toplumsal yaşamımızın her kesiminde etkin bir şekilde kadınlarımızın yer alması gerekiyor, siyaset de bunlardan bir tanesidir. 

Dünya’ya baktığımızda siyasi ve ekonomik mücadeleleri, savaşları, iç çekişmeleri ve katliamları görüyoruz. Bu tür problemlerin merhametli yürekler ve vicdanlı kalplerle çözülebileceğini düşünüyorum, bu bakımdan kadınların mutlaka her alanda etkin bir şekilde var olması gerekiyor” dedi. 

İş Birliği İçerisinde Olacağız 

Temsilde de yönetimde de kadınların sayısını arttırmayı amaçladıklarını belirten Zorluoğlu, “2023 hedeflerimizden bir tanesi de iş gücünde kadınların yüzde 40 gibi bir orana sahip olması, kadınlar sadece iş gücünde değil her alanda olsun istiyoruz, kadın gücünden gerçek anlamda yararlanmayı arzu ediyoruz. Şehirlerin imarı ve inşasında mutlaka kadın zarafetine ve estetik anlayışına ihtiyaç var. Halkımız teveccüh eder ve belediye başkanı seçilirsem şehrimize ilişkin projelere kadınları dahil etmek istiyorum. Çalışma ekibimizde de liyakat sahibi kadınlar olacaktır ve kadınlara özel STK’larla da iş birliği içerisinde olacağız” dedi. 

KADEM Trabzon Temsilcisi Sevdegül Mungan da Zorluoğlu’na ziyaretleri ve destekleri için teşekkür etti. Zorluoğlu’na KADEM’i ziyaretinde İl Yöneticileri Canan Bülbül ve Besire Arslan eşlik etti.
 

Editör: TE Bilisim