Çaykara ve Dernek Pazarı Belediye Başkanları Hanifi Tok ve Mehmet Aşık tarafından da karşılanan Birinci her iki ilçede de beraberinde Of İlçe Başkanı Hüseyin Ayaz, Çaykara İlçe Başkanı İbrahim Toker ve Dernek Pazarı ilçe Başkanı Mustafa Sarı ile birlikte çalışmalarını sürdürdü. 

Pazaryerlerini dolaşarak esnaftan destek isteyen MHP heyeti, çarşı esnafının da elini tek tek sıktı. Bu referandumun şahısların Cumhurbaşkanlığı için değil, Türk Milleti’nin aydınlık geleceği için önemli olduğunu ifade eden Birnici, “Bugün Birileri Milliyetçi Hareket Partisini ‘dün hayır diyordunuz, bugün neden evet diyorsunuz’ şeklinde sorularla sıkıştırmaya çalışıyor. Oysa Milliyetçi Hareket Partisi dün hayır dediği Anayasa teklifine bugün de hayır diyor, yarın da hayır diyecektir. Çünkü o Anayasa değişiklik teklifi Türkiye’nin Üniter yapısını tehlikeye atan, Eyalet sistemini getirecek, Türk Milliyetçilerini yaralayan bir teklifti. 

Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisinden gecen ve 16 Nisan’da halkın oylamasına sunulacak olan ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin doğrudan taraf olduğu ve hazırlanışında ortak olduğumuz yeni Anayasa teklifi Türk Milletine eşik atlatacak, Güçlü Türkiye özlemimize ışık tutacak bir Anayasa’dır. Milliyetçi Hareket Partisi’nin içinde bulunduğu bu teklif milletimizin birliğine ve dirliğine asla zarar getirmeyecek bir tekliftir. Üniter yapımızın müdaafa edildiği, Milli Hassasiyetlerimizin göz önünde tutulduğu bu teklif Milletimiz için hayırlı olacaktır” dedi.

Referandum Çalışmalarının ardından Türk Milliyetçilerinin Başbuğu Milliyetçi Hareket’in lideri Başbuğ Alparslan Türkeş’in ölümünün 20. Yıl dönümü nedeni ile mevlit okutuldu. Gülbaharhatun Camiinde okutulan Mevlide Milliyetçi Hareket Partisine gönül veren Türk Milliyetçileri ile birlikte çok sayıda vatandaş ta katıldı. Eski ve yeni il ilçe başkanları da mevlide yerini aldı.
 
Editör: TE Bilisim