Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıya Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Orhan Koç, İŞKUR Strateji Daire Başkanı Fazlı Küçük, İş Sağlığı ve Güvenliği Merkezi Daire Başkanı Yavuz Sultan Selim Eker, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Genel Müdür Yardımcısı Şeref Kazancı, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali İsmail Daldaban ve işadamları katıldı. 

Bakanlık üst düzey yetkililerinin tüm Ticaret ve Sanayi Odaları ile birlikte Türkiye genelinde bu istihdam kampanyasını başlattığını belirten Yıldırımhan, “7 haftadır 12 ayrı ekip halinde Türkiye’nin tüm illerine gidiyoruz. Bu hafta itibariyle 72 ili tamamlamış olacağız. Burada amacımız bir taraftan bizim sahada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın temsilcileri olan İŞKUR ve Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüklerinin çalışmalarını yerinden görmek, diğeri de iş dünyası ile bir araya gelerek geleceğe ilişkin hem illerimizde hem de ülke genelinde neler yapılabileceğini karşılıklı istişare etmek ve bizim kurum olarak, bakanlık olarak iş dünyasına yönelteceğimiz teşvikleri paylaşmak” diye konuştu.

Girişimcilik Kursları Önemli

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve İŞKUR Genel Müdürlüğü arasında protokol imzalandığını hatırlatan Yıldırımhan, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bizzat bu işin önüne geçerek bütün iş dünyasının yöneticilerini talimatlandırdı. Seferberliğin kavram olarak kolay ilan edilebilecek bir kavram değil. Olağanüstü şartlarda ortaya çıkan bir kavram. Son TÜİK verilerine göre işsizlik rakamlarında tırmanma görüyoruz. İşsizlikle sadece biz değil, gelişmiş ülkelerde bu sorunla uğraşıyor. Bizim bulunduğumuz coğrafya itibariyle farklı sıkıntılarımız ve zorluklarımız var. 

Yaklaşık 3-4 yıldır Türkiye üzerinde çok ciddi operasyon yapılmış. Gezi olayları ile başlatılan daha sonra 17-25 Aralık, Kobani olayları ve en son 15 Temmuz’daki kanlı darbe girişiminin bir zincirin halkaları gibi aynı merkezler tarafından idare edildiği hepimiz biliyoruz. 15 Temmuz’dan sonraki süreçte ekonomik olarak Türkiye’ye hiza vermek isteyenler Türk ekonomisi üzerinde kurla çok ciddi bir baskı oluşturmaya çalıştılar. 

Bundan vazgeçmişte değiller.” Son yapılan bir araştırmaya göre Türkiye’de gençlerin yüzde 24’ünün ne okuduğunu, nede gösterilen işte çalıştığının ortaya çıktığını dile getiren Yıldırımhan, “İşsizlikle mücadele edeceğiz ama bu mücadeleyi yaparken bir yandan da iş dünyasının talep ettiği eleman açığını gidermemiz lazım. İşbaşı eğitim programları ile şuana kadar on binlerce vatandaşın hem yetişmesine hem de kalıcı istihdamına yönelmesine vesile oldu. Meslek edindirme ve girişimcilik kursları çok önemli” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim